Truca'ns al 93 872 53 76
Ens trobaràs a Sant Joan de Vilatorrada - Bages

WPML not installed and activated.

10 propòsits d’Any Nou per a cuidar la teva visió

Por Centre Òptic Alzúria el 26 enero, 2020 en Protecció ocular, Salut, salut visual
0
0

Hem encetat nou any. El 2020 és un llibre obert que arriba carregat de bones intencions i com cada inici d’any, encara que no vulguem, se’ns plantegen uns reptes o propòsits per a complir en els següents 365 dies, i en el cas d’aquest any, amb un dia de regal. 

Els propòsits que se’ns plantegen poden ser molts i de molts tipus, sempre hi ha els típics d’apuntar-se al gimnàs o deixar de fumar, però quan elaborem la nostra llista de propòsits, encara que sigui mentalment, hem de tenir en compte dues coses: 

1 – Plantegem-nos uns propòsits realistes, que puguem arribar a complir. 

i 2 – Acompanyem aquests propòsits d’un pla d’acció per tal de complir-lo. És a dir, si és una fita realitzable però complicada, desgranem-la en petites parts i fixem-nos un termini per a cada una d’elles. 

 

Quan hem esmentat propòsits per al nou any, potser pocs de vosaltres heu pensat, a priori, en cuidar els vostres ulls, però sí que el nou any i l’establiment d’aquestes fites anuals pot ser un bon moment per fixar-nos en el fet que també cal cuidar la nostra vista. Des de Centre Òptic Alzuria us donem 10 consells per a cuidar la vostra visió durant tot aquest nou any.

  1. Seguir una dieta saludable. I això és quelcom que no només és bo per a la teva visió, mantenir una dieta saludable millorarà la teva salut en general. Evita greixos i sucres i menja més fruites i verdures que aportaran al teu organisme vitamines i antioxidants que ajudaran a mantenir els teus en bon estat. 
  2. Beure 2 litres d’aigua al dia. Els teus ulls necessiten hidratació i veure d’1’5 a 2 litres d’aigua diaris t’ajudarà als teus òrgans a funcionar correctament.
  3. Passa més temps a l’aire lliure. No cal que facis esport a l’aire lliure si no vols, però introdueix passejos, ni que siguin setmanals. T’ajudarà a absorbir la vitamina D del Sol i li donaràs als teus ulls un respir forçant la visió a llarga distància. 
  4. Passa menys hores davant de pantalles. Les pantalles emeten llum blava nociva per als teus ulls i a més, poden provocar sequedat ocular. Reduir el temps que passes davant les pantalles és molt positiu per a la teva salut visual i si, pel que sigui, no pots reduir-ne el consum, protegeix-te amb ulleres amb filtre de llum blava. 
  5. Evita fregar-te els ulls. Tocar-te els ulls amb les mans només pot fer que t’entrin microbis o bacteris als ulls. Si te’ls fregues, pots provocar-te irritació i fins i tot una lesió a la còrnia. Si notes coïssor als ulls, el millor que pots fer és esbandir-te’ls amb aigua. 
  6. Relaxa la vista. Si treballes fixant la vista durant molta estona en un mateix punt, és necessari que apartis la mirada durant 20 segons cada 20 minuts i la fixis en un punt llunyà. També et recomanem tancar els ulls de tant en tant i relaxar la vista.
  7. Mantingues una bona postura. És necessari que els músculs del coll i l’esquena estiguin relaxats, d’aquesta manera arribaran als teus ulls l’oxigen i els nutrients que necessiten per funcionar correctament.
  8. Dorm el temps necessari. Com la resta del cos, els ulls també necessiten descansar. Una dosi de son reparadora evitarà la fatiga ocular i l’envermelliment dels ulls. 
  9. Utilitza llàgrimes artificials. És vital mantenir els ulls hidratats. Cada cop més ens movem en entorns que propicien la sequedat ocular: les pantalles, els sistemes de calefacció, etc. Hidratar els ulls amb llàgrimes artificials sempre que els notem ressecs ens ajudarà a evitar la irritació, la coïssor, fatiga ocular i la sensació de brossa a l’ull, entre altres símptomes de l’ull sec. 
  10. Una revisió visual anual. Sempre insistim en la importància de fer revisions visuals periòdiques. Amb elles podràs detectar patologies o corregir problemes de deficiència visual. El teu òptic optometrista també et resoldrà tots els dubtes que puguis tenir relacionats amb la visió així que no ho deixis per l’any vinent i revisa’t la vista amb assiduïtat.  

 

Des de Centre Òptic Alzuria esperem que puguis complir tots els teus propòsits aquest 2020. 

Sobre el autor

Centre Òptic AlzúriaVer todas las entradas de Centre Òptic Alzúria

0 Comentarios

Añadir comentario

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*

Copyright 2013 | Centre Òptic Alzúria | Sant Joan de Vilatorrada (Bages). Tots els drets reservats.