Truca'ns al 93 872 53 76
Ens trobaràs a Sant Joan de Vilatorrada - Bages

WPML not installed and activated.

A la carretera, precaució. Una bona visió és fonamental!

Por Centre Òptic Alzúria el 22 julio, 2019 en Miopia, Protecció ocular, Protecció solar, salut visual, Vista cansada
0
0

Ja tenim les vacances a tocar. I un sinònim de vacances és en moltes ocasions quilòmetres i quilòmetres de carretera. Ja ho sabem, durant aquestes dates es multipliquen els desplaçaments, ja sigui per anar cada cap de setmana a la platja, recórrer mitja Espanya per anar a veure la família de poble o perquè precisament, les vacances consistiran precisament, en un viatge per carretera amb diverses parades.

En tots els casos anteriors, no ens plantegem agafar el cotxe, la moto o l’autocaravana sense assegurar-nos que aquesta ha passat la revisió i es troba en perfectes condicions, oi que no? I perquè nosaltres no ens obliguem a passar cap revisió?

Es calcula que avui dia, més de 600.000 espanyols condueixen amb una agudesa visual més baixa del 0,5 el mínim a què obliga la llei. Però no només això, més de set milions de conductors té algun tipus de problema visual que afecta la conducció.

 

Com afecta la visió en la conducció durant el dia?

Conduir al matí quan surt el sol o al vespre quan es pon o quan surt el sol després de ploure i la llum es reflecteix sobre la carretera… Són situacions que segur que has viscut i hauràs pogut comprovar que realment aquests agents externs provoquen una pèrdua de visió encara que sigui momentània. En aquests casos l’ús d’ulleres de sol es fa evident però saps que el 12% dels conductors no utilitza mai ulleres de sol i que el 33% reconeix posar-se-les només en algunes ocasions?

Per conduir es recomana fer servir ulleres de sol homologades i adquirides en un establiment sanitari. Unes ulleres de sol augmentaran el contrast, cosa que ajudarà a reduir el temps d’adaptació davant dels canvis sobtats de llum. Per conduir són recomanables les ulleres polaritzades, ja que precisament redueixen els enlluernaments i faciliten la visió en dies amb molta llum.

Si fas servir ulleres graduades, no cal dir que és importantíssim fer-les servir quan estàs al volant i revisar la seva graduació periòdicament. Per conduir també és recomanable disposar d’unes ulleres graduades amb un tractament antireflectant, cosa que t’ajudarà també a evitar enlluernaments i augmentarà el contrast per veure-hi millor.

visió-conducció-nit

I durant la nit?

Segons dades de la Direcció General de Trànsit, 4 de cada 10 accidents mortals de trànsit tenen lloc després que el sol es pongui. La foscor redueix l’agudesa visual fins a un 70%, altera la percepció dels colors i limita el camp de visió.

Durant la nit també augmenten les possibilitats de patir enlluernaments, en aquesta ocasió per les llums dels altres vehicles. A més, els nostres ulls s’adapten amb més lentitud a la llum nocturna després de la intensitat lumínica del dia.

També s’ha de tenir en compte que la recuperació després d’un enlluernament es va deteriorant amb el pas dels anys i per tant, els majors de 45 anys han d’extremar especialment la precaució a la carretera durant la nit.

 

Per tant, no hem d’esperar a la renovació del carnet que es fa cada 10 anys per a fer-nos revisions visuals sinó que cal revisar-se la vista cada any en el teu òptic-optometrista de confiança. No és només una qüestió de salut visual, si no una mesura de seguretat i prevenció d’accidents: perquè a la carretera no estàs tu sol.

Sobre el autor

Centre Òptic AlzúriaVer todas las entradas de Centre Òptic Alzúria

0 Comentarios

Añadir comentario

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*

Copyright 2013 | Centre Òptic Alzúria | Sant Joan de Vilatorrada (Bages). Tots els drets reservats.