Truca'ns al 93 872 53 76
Ens trobaràs a Sant Joan de Vilatorrada - Bages

WPML not installed and activated.

A la feina també és vital protegir els teus ulls

Por Centre Òptic Alzúria el 29 noviembre, 2018 en Salut, salut visual
0
0

El 4% de tots els accidents laborals que hi ha a Espanya en una sola jornada són lesions oculars, segons dades del Ministeri de treball i Seguretat Social. Aquest tipus lesions que succeeixen en l’entorn laboral poden arribar a causar des de danys lleus fins a pèrdua de visió o fins i tot ceguera. Per tant, és de vital importància conèixer els riscos que comporta la nostra feina per als nostres ulls i treballar de manera activa en la prevenció. Avui, t’explicarem quina és la millor manera de protegir els teus ulls davant dels principals perills que poden trobar depenent de l’entorn laboral que ens acompanyi.

 

Amb quins perills es poden topar els nostres ulls?

Hi ha feines que comporten un perill més gran per als nostres ulls de patir una lesió ocular que d’altres. Els treballadors de la construcció, els d’una fàbrica, els miners, els fusters, els mecànics, electricistes o soldadors són col·lectius que han de tenir especialment cura amb els seus ulls. Però mantenint aquesta especial cura i amb una protecció adequada es poden prevenir la majoria de les lesions als ulls.

 

Els riscos de patir lesions oculars es poden agrupar en tres grans grups:

  • Riscos mecànics: impactes de partícules, pols o espurnes.
  • Riscos químics: esquitxades de substàncies químiques, gasos i vapors, aerosols líquids, agents biològics o virus.
  • Riscos ocasionats per radiacions: radiacions infraroges o ultraviolades, làsers…

 

Les mesures preventives per reduir aquests riscos dependran del tipus de feina i les condicions laborals, però sempre es podran prendre una sèrie de precaucions que ajudin a minimitzar aquests riscos, com per exemple:

 

  • Revisar el lloc de feina i identificar els elements de risc per als nostres ulls.
  • Eliminar o reduir tots aquests elements.
  • Mantenir als companys que no treballin directament en el teu entorn en una àrea segura.
  • Identificar i marcar visualment els possibles perills, com aquells objectes sortints o punxeguts.
  • Proveir d’elements de neteja i estacions de neteja dels ulls aquells entorns de risc.
  • Fixar al costat d’aquests punts instruccions de primers auxilis i contactes amb els serveis d’emergència.

Però crear un entorn segur no és suficient, la protecció és primordial! És indispensable fer servir ulleres de protecció que triarem en funció dels perills dels quals ens hagin de protegir. En aquest sentit trobem ulleres de muntura universal, similars a les que fem servir en el dia a dia, integrals, protegeixen totalment els ulls fins i tot en els seus laterals, o pantalles facials, un visor que protegeix el rostre al complet.

 

Sigui quina sigui la muntura triada, les ulleres de protecció porten associat un símbol específic que marca el tipus de risc del qual protegeix.

 

 

Alerta! També cal protegir la vista a l’oficina

Tot i que d’una altra manera, a l’oficina la nostra vista també pateix. L’exposició constant a la llum artificial, als sistemes de climatització i a la llum blava de les pantalles ens pot provocar problemes oculars que amb el temps poden arribar a ser greus com per exemple presbícia, degeneració macular o cataractes. En aquest altre post t’expliquem com protegir-te de la llum blava.

 

Crear un entorn segur i protegir-se la vista són dos aspectes fonamentals que ens ajudaran a reduir les lesions oculars. A més a més però cal realitzar-se una revisió visual anual per tal d’assegurar una bona salut de la vista i detectar de manera precoç possibles malalties. A Centre Òptic Alzuria ens encarreguem de què tinguis una visió sana. Vine a veure’ns com a mínim un cop l’any!

Sobre el autor

Centre Òptic AlzúriaVer todas las entradas de Centre Òptic Alzúria

0 Comentarios

Añadir comentario

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*

Copyright 2013 | Centre Òptic Alzúria | Sant Joan de Vilatorrada (Bages). Tots els drets reservats.