Truca'ns al 93 872 53 76
Ens trobaràs a Sant Joan de Vilatorrada - Bages

WPML not installed and activated.

ALERTA! Les ulleres premuntades no són adequades!

Por Centre Òptic Alzúria el 24 abril, 2018 en Òptica, salut visual, Vista cansada
0
0

En els darrers anys les ulleres premuntades han proliferat, sense cap mena de control. Es tracta d’aquelles ulleres premuntades o prefabricades que podem trobar en benzineres, supermercats o basars. Són lents d’augment de mala qualitat que només fan efecte lupa i poden causar danys visuals. El seu preu irrisori i el fet que sembli que corregeixen la visió han fet que corrin milers d’ulleres d’aquest tipus pel nostre país. Però el Col·legi Oficial d’Òptics i Optometristes de Catalunya alerta: les ulleres premuntades no són adequades. En aquest post t’expliquem per què.

ulleres premuntades

Perquè no són adequades?

 1. El primer motiu és que es comercialitzen sense cap mena de control sanitari per la qual cosa en la majoria d’ocasions no compleixen ni tan sols la normativa sanitària de la Unió Europea.
 2. Només un professional de la visió pot graduar-nos la vista després de realitzar l’examen optomètric pertinent. El professional de la visió és qui té els coneixements adequats per determinar quina és la millor correcció o solució per a cada pacient, ja que cada cas és diferent.
 3. Són ulleres de molt baixa qualitat. Les lents solen ser lupes de plàstic de mala qualitat que presenten imatges augmentades i distorsionades. La muntura, sovint també és de baixa qualitat amb materials por durables que fins i tot poden provocar al·lèrgies.
 4. No tenen en compte les necessitats específiques de cada pacient. És a dir, la graduació de les ulleres és igual en les dues lents i per tant no té en compte la diferència de diòptries de cada ull. Això provoca alteracions d’acomodació perquè estem obligant a un ull a portar una graduació incorrecta. A més, aquest tipus d’ulleres tenen totes el mateix centratge que no coincideix amb les demandes de centratge davant dels ulls, específiques per a cada persona. Això pot provocar alteracions en l’acció conjunta i coordinada dels dos ulls, el que es coneix com a visió binocular.
 5. El fet de ser nosaltres mateixos els qui triem la ullera que suposadament ens va bé, emprovant-nos-les fins a trobar una que sembla ens proporciona una visió correcta, fa que tendim a agafar graduacions per sobre les nostres necessitats.

comparatiu ulleres premuntades

Perills per a la nostra salut

Per tant, està clar que l’ús habitual i retirat d’aquestes ulleres pot provocar una sèrie de problemes visuals com per exemple:

 • Augment de la presbícia
 • Desenvolupament d’altres patologies visuals
 • Perjudiquen la visió binocular
 • Vermellor, llagrimeig continuo a l’ull.
 • Mals de cap o vertigen.
 • Cansament, baix rendiment visual, manca de concentració.

 

Per tots aquests motius, des del Centre Òptic Alzuria et recomanem que no t’autograduïs, de la mateixa manera que no t’automedicaries. Et recomanem que et realitzis revisions visuals de manera periòdica i que davant de qualsevol problema visual, sigui un especialista de la visió qui t’assessori i et corregeixi la vista.

Amb la vista, no te la juguis!

Sobre el autor

Centre Òptic AlzúriaVer todas las entradas de Centre Òptic Alzúria

0 Comentarios

Añadir comentario

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*

Copyright 2013 | Centre Òptic Alzúria | Sant Joan de Vilatorrada (Bages). Tots els drets reservats.