Truca'ns al 93 872 53 76
Ens trobaràs a Sant Joan de Vilatorrada - Bages

WPML not installed and activated.

Aquest són els filtres UV adequats per a les ulleres de sol

Por Centre Òptic Alzúria el 20 junio, 2021 en Protecció solar
0
0

Arriba el bon temps i amb ell, molta gent recupera un accessori indispensable per al look estiuenc: les ulleres de sol. Però alerta! Les ulleres de sol no són ni un complement ni exclusiu per a l’estiu! Si aquesta és la concepció que tenim de les ulleres de sol, anem mal fixats. 

Les ulleres de sol són un instrument òptic de protecció ocular que ens protegeix de les radiacions nocives que emet el sol durant tot l’any. A més, també ens pot protegir d’altres agents incòmodes com el vent o la pols, sempre sense afectar l’apreciació dels colors, ni les distàncies ni el contrast amb la imatge. 

 

Requisits que han de tenir les ulleres de sol

Per aquest motiu, perquè no són només un complement de moda, sinó un element de protecció per a la nostra salut, les ulleres de sol han de complir una sèrie de requisits: 

 • Tenir l’etiqueta de la CE de conformitat europea que atorga garantia de qualitat i control.
 • Ha de constar-hi la categoria del filtre solar de les lents, que va del 0 al 4.
 • Poden tenir graduació, sempre que sigui necessari. 
 • Garantia mínima de dos anys.
 • Poden ser més grans o tenir un marc protector que eviti l’entrada dels raigs solars des de dalt o des dels costats. 
 • Poden ser polaritzades per a una major protecció. 
 • Han d’incloure l’etiqueta del fabricant en els idiomes del país on es comercialitza. En aquesta etiqueta s’hauria d’informar dels detalls del fabricant o distribuïdor, les característiques del producte, el grau de protecció, l’advertència de riscos i restriccions d’ús i la normativa per al seu manteniment. 

 

Comprar unes ulleres de sol al top manta o per certes pàgines d’internet pot comportar riscos per als teus ulls si adquireixes unes ulleres de sol que no estiguin correctament homologades. No comprar unes ulleres de sol en un establiment adequat podria comportar: 

 • Adquirir un producte de mala qualitat.
 • Perjudicial per a la teva visió que podria provocar: malalties oculars com la conjuntivitis, fotofòbia, llagrimeig o envermelliment de l’ull. 
 • Adquirir unes ulleres amb un mal filtre de raigs UV podria provocar a llarg termini cataractes. 
 • La mala qualitat de les lents podria provocar-te marejos, visió doble, mal de cap i altres símptomes. 

 

Categories de filtres per a lents solars

La categoria del filtre solar és una de les coses que més en compte has de tenir a l’hora d’adquirir unes ulleres de sol, ja que com més fosques siguin, major serà la protecció. Hi ha 5 categories de lents i cadascuna d’elles s’adapta a unes necessitats i moments determinats. 

Categoria 0: Absorbeixen entre el 0 i el 20% dels rajos UV. Tenen un filtre incolor o molt lleuger per això són bàsicament ulleres esportives que serveixen per protegir-nos del vent o la pols, però no del sol. 

Categoria 1: Absorbeixen entre el 20 i el 60% dels rajos UV. Les pots fer servir en dies clars i poc ennuvolats o en grans ciutats on els alts edificis deixin passar poc la llum de sol.

Categoria 2: Absorbeixen entre el 60 i el 80% dels rajos UV. Les pots fer servir per conduir i en dies clars, també les pots fer servir en esports on no hi hagi gaire exposició al sol. Són ideals per als dies solejats de la tardor i la primavera i les pots fer servir per conduir. 

Categoria 3: Aquesta és la categoria més àmplia del sector. Absorbeixen entre el 80 i 90% de la llum solar. Són ideals per conduir durant el dia i les lents d’aquesta categoria són les més recomanables per utilitzar en qualsevol mena d’activitats a l’aire lliure. Són les que has de portar durant els dies més solejats, a l’estiu i per anar a la platja. 

Categoria 4: La capacitat d’absorbir els rajos de sol dels filtres de categoria 4 supera el 90% i això fa que siguin un tipus d’ulleres específiques en situacions de llum solar extrema com esports i activitats d’alta muntanya o neu o esports d’alta mar com la vela. Recorda que la superfície de l’aigua i la neu reflexa molt més la llum solar que l’asfalt o la gespa, és per això que aquestes ulleres només són recomanables per a aquest ús específic. Si les portessis per conduir, et multarien!

 

Recomanacions per comprar unes ulleres de sol

Així doncs, abans de comprar unes ulleres de sol tingues en compte el següent: 

 • Compra sempre les teves ulleres de sol en establiments òptics autoritzats. 
 • Revisa que les ulleres estiguin homologades amb la Conformitat de la Unió europea.
 • Cada persona té una sensibilitat diferent a la llum, assegura’t d’utilitzar el tipus d’ulleres de sol tenint en compte les teves necessitats. En un centre òptic t’ajudaran. 
 • Tria les ulleres amb un filtre de protecció solar que s’adapti a l’ús que li donaràs.
 • Tingues en compte que el color de la lent és específic per a cada necessitat, per exemple el groc és ideal per a situacions de baixa lluminositat. En aquest post t’expliquem per què serveixen les ulleres amb efecte mirall

 

Com t’hem dit, en un establiment òptic s’asseguraran que t’emportes unes ulleres de sol que realment compleixin la seva funció: protegir-te dels raigs solars perjudicials i a més a més, podràs triar entre moltíssimes marques perquè puguis anar protegida i a l’última moda. 

Sobre el autor

Centre Òptic AlzúriaVer todas las entradas de Centre Òptic Alzúria

0 Comentarios

Añadir comentario

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*

Copyright 2013 | Centre Òptic Alzúria | Sant Joan de Vilatorrada (Bages). Tots els drets reservats.