Truca'ns al 93 872 53 76
Ens trobaràs a Sant Joan de Vilatorrada - Bages

WPML not installed and activated.

Com evitar que s’entelin les ulleres amb la mascareta

Por Centre Òptic Alzúria el 23 febrero, 2021 en Covid-19, Protecció ocular, Salut
0
0

Després d’un any encara no ens hem habituat del tot a viure amb la mascareta. Cal portar-la, perquè està demostrat que ens protegeix davant dels contagis no només del Coronavirus sinó també d’altres malalties com la grip o el refredat comú. Malgrat tot, dur-la durant llargues estones pot ser bastant tediós: qui no ha sortit de casa sense ella i ha hagut de fer marxa enrere per buscar-la? Quants som els que acabem amb les orelles adolorides després de portar-les durant tot el dia? I què passa amb tots aquells que portem ulleres i estan contínuament embafades? Per sort, per això últim hi ha solució! Avui et parlem de com evitar que s’entelin les ulleres per culpa de la mascareta.

 

5 consells per evitar que s’embafin les ulleres

  • Utilitzar tovalloletes antibaf. És la solució més efectiva i ràpida, es venen en packs i sempre pots dur-ne al bolso o la motxilla. Les tovalloletes estan impregnades amb una solució que farà que les teves ulleres no s’entelin durant la resta del dia. Les pots aconseguir en establiments òptics però també en drogueries i alguns supermercats.
  • Esprais antibaf. Contenen una solució salina hidrofòbica que crea una pel·lícula protectora en el vidre de les ulleres. Les trobaràs en centres òptics i també en establiments de fotografia, ja que fins al Coronavirus un dels seus grans usos era evitar que s’entelessin els objectius de les càmeres de vídeos i fotografia.
  • Lents amb tractament antibaf. Si t’estàs fent unes ulleres noves, has de saber que hi ha lents que ja venen amb un tractament antibaf com les de la marca Essilor. A la teva òptica t’aconsellaran el tractament més adequat.
  • Utilitza ulleres grans. Com més grans siguin les ulleres més difícil serà que s’entelin, per tant si estàs renovant les teves ulleres de vista o sol potser pots tenir en compte aquest aspecte a l’hora de decidir-te.
  • Renta les ulleres amb sabó. El sabó fa que el vapor d’aigua rellisqui i no es condensi en el vidre de les ulleres. El sabó en pastilla és més efectiu que el sabó líquid, així que només hauràs de fregar els vidres amb la pastilla per les dues bandes. No obstant és una solució que et durarà una estona.

 

Però perquè s’embafen les nostres ulleres?

Si coneixem l’explicació lògica, podrem trobar altres solucions més casolanes. Hauràs notat que quan entres a una fleca de pa s’entelen les ulleres, o bé quan estàs cuinant i destapes l’olla, també et pot passar al gimnàs o si entres a la sauna amb les ulleres posades. Això succeeix perquè l’aire humit i més calent que hi ha en l’ambient entra en contacte amb el vidre de les ulleres que està més fred això fa que en el moment d’entrar en contacte amb el vidre, la temperatura de l’aire baixi i per això es condensa formant gotetes d’aigua microscòpiques, és a dir, el baf.

Amb la mascareta passa el mateix, l’aire que expulsem per la boca no troba una sortida directa, ja que en dur la mascareta posada ha de buscar altres «forats» per on sortir.

Normalment aquest forat el troba en la part superior, al voltant del nas, i en ascendir és quan entra en contacte amb els vidres de les ulleres i aquests s’entelen.

 

3 consells casolans per evitar que s’entelin les ulleres

  • Creuar les gomes. Creuant les gomes crees dos petits «forats» laterals i així evites que l’aire expulsat per la boca pugi i marxi cap als laterals. Si bé és cert que l’eficàcia d’aquest mètode depèn de la forma de la teva cara.
  • Enganxar la part superior de la mascareta amb esparadrap. D’aquesta manera segellaràs la mascareta per la part superior i l’aire no s’escaparà per aquí. És una bona solució si has de portar la mascareta durant moltes hores, però força emprenyador si te la poses i te la treus sovint.
  • Col·locar la mascareta per sota de les ulleres. Amb la mascareta ben enganxada a la pell i les ulleres per sobre de la mascareta, reduiràs força la condensació del vapor d’aigua. Una altra solució és pujar la mascareta ben bé fins als ulls o bé fins i tot baixar-te les ulleres fins a la punta del nas. No són la millor solució perquè poden afectar el focus de visió, però en alguns casos pot funcionar.

 

El que no hauries de fer mai és recórrer a la saliva posant una capa d’aquesta en els vidres, recorda que la saliva pot contenir molts microbis, per exemple, la mateixa Covid-19. Tampoc hauries de netejar els vidres de les ulleres amb la samarreta o el jersei, recorda que d’aquesta manera pots ratllar els vidres.

 

Així doncs si se t’entelen les ulleres per culpa de la mascareta pots optar per qualsevol d’aquestes opcions i si necessites que ajustem les teves ulleres o que t’assessorem sobre el millor producte antibaf, no ho dubtis, vine a veure’ns a la botiga!

Sobre el autor

Centre Òptic AlzúriaVer todas las entradas de Centre Òptic Alzúria

0 Comentarios

Añadir comentario

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*

Copyright 2013 | Centre Òptic Alzúria | Sant Joan de Vilatorrada (Bages). Tots els drets reservats.