Truca'ns al 93 872 53 76
Ens trobaràs a Sant Joan de Vilatorrada - Bages

WPML not installed and activated.

Com funcionen les ulleres de llum blava?

Por Centre Òptic Alzúria el 23 enero, 2021 en Degeneració Macular, Llum Blava, Protecció ocular
0
0

No parem de repetir-ho: la llum blava que emeten les pantalles led i alguns dispositius electrònics és altament perjudicial per a la nostra salut. Si treballem davant d’ordinadors o passem moltes hores jugant o llegint amb tauletes o telèfons mòbils podem tenir problemes causats per aquesta llarga exposició a la llum blava, problemes com: 

 

Però que és exactament la llum blava i perquè ens perjudica?

La llum blava forma part de l’espectre electromagnètic que percebem a través dels ulls. En la natura, aquesta llum l’emet el Sol i ens serveix per saber que és de dia i hem d’estar despert. La longitud de l’ona de la llum blava es situa en la zona de la llum ultraviolada i és precisament per aquesta longitud d’ona curta i l’alta energia que emet que suprimeix parcialment la creació de melatonina que produeix el nostre cos, el que anomenem hormona de la son i ens indica que toca anar a dormir. 

Amb l’avenç de les noves tecnologies, aquesta llum també és emesa per les pantalles led i alguns dispositius electrònics. El fet de passar exposats davant d’aquest tipus de dispositius moltes hores o bé, consumir-los durant el vespre-nit pot provocar els problemes que esmentàvem més a dalt. 

 

Les ulleres amb filtres de llum blava són adequades per a protegir-nos?

La majoria dels optometristes coincideixen a dir que sí. Les ulleres de llum blava tenen uns filtres específics que redueixen la intensitat d’aquest tipus de llum entre un 15 i un 20%, de manera que ajuden a protegir la nostra visió. Aquests filtres de llum blava poden ajudar a alleujar la fatiga visual o millorar la qualitat de la son. Però també proporcionen protecció contra la fototoxicitat i la protecció de la màcula de l’ull. 

Les ulleres de Sol amb tons groguencs o taronges són ideals per protegir-nos de la llum blava a l’exterior, però davant de les pantalles i més si no fem servir ulleres amb graduació, hem de fer servir ulleres amb vidres transparents que filtren part de la llum blava que emeten les pantalles. Si fas servir ulleres amb graduació, l’òptic optometrista valorarà si cal afegir aquest tipus de filtres a les nostres lents segons els hàbits i l’ús que li donem a les nostres ulleres. Per això és sempre molt important, deixar-nos assessorar per un especialista i més quan es tracta de quelcom tan important com la nostra salut visual. 

Sobre el autor

Centre Òptic AlzúriaVer todas las entradas de Centre Òptic Alzúria

0 Comentarios

Añadir comentario

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*

Copyright 2013 | Centre Òptic Alzúria | Sant Joan de Vilatorrada (Bages). Tots els drets reservats.