Truca'ns al 93 872 53 76
Ens trobaràs a Sant Joan de Vilatorrada - Bages

WPML not installed and activated.

Commemorem el Dia Mundial de la Visió

Por Centre Òptic Alzúria el 10 octubre, 2019 en salut visual
0
0

Ja fa més d’una dècada que el segon dijous d’octubre se celebra el Dia Mundial de la Visió, així doncs avui, 10 d’octubre estem de celebració. Una celebració però que ens ha de servir com a reivindicació del camí que encara ens queda per recórrer pel que a salut visual et refereix. I és que segons dades de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), es calcula que a tot el món hi ha més de 2.200 milions de persones que pateixen alguna mena de disfunció visual o ceguera. 

Així ho diu el darrer informe de l’OMS que ha publicat amb motiu del Dia Mundial de la Visió. El més alarmant de l’estudi però no és aquesta xifra, sinó la dada que més de 1.000 milions de persones viuen amb una deficiència visual que es podria evitar si rebessin l’atenció adequada davant d’afeccions com la miopia, la hipermetropia, el glaucoma o les cataractes.  

L’envelliment de la població, els canvis en l’estil de vida i les dificultats d’accés a l’atenció oftalmològica en els països amb ingressos baixos són algunes de les principals causes de l’augment de la xifra de persones amb deficiències visuals. 

 

A tall d’exemple, del que suposa aquesta bretxa entre països rics i pobres, l’informe de l’OMS desgrana algunes dades:

  • La necessitat d’atenció de la miopia en regions amb ingressos baixos és quatre vegades superior que en les regions amb ingressos alts, i en el primer cas aquesta necessitat no està coberta. 
  • La taxa de ceguera en les regions amb ingressos baixos de l’Àfrica subsahariana i d’Àsia meridional és vuit vegades superior a la de tots els països amb ingressos alts.  
  • Hi ha 65 milions de persones amb ceguesa al món que es podria resoldre si poguessin accedir a una operació de cataractes. 
  • Més de 800 milions de persones al món tenen dificultats per a realitzar les seves activitats quotidianes perquè no tenen accés a unes ulleres graduades. 

Escola amb nens a l'Àfrica - Photo by yannis a - Unsplash

Com dèiem al principi, queda encara camí per recórrer en el camp de la salut visual. Els governs d’aquests països han de treballar per a la inclusió de l’atenció oftalmològica en els seus plans de salut en l’àmbit d’atenció primària per garantir aquesta atenció al número més gran de persones i treballar per la prevenció, la detecció precoç, el tractament i la rehabilitació. 

En el primer món, hem de seguir treballant per la prevenció d’aquelles deficiències que ens han comportat el canvi d’hàbits com l’exposició cada vegada més prolongada a les pantalles i la prevalença de la miopia a causa de l’augment del temps que es passa en espais interiors o realitzant activitats de prop.

Una població cada cop més envellida farà que el nombre de persones amb malalties i deficiències visuals augmenti. Així doncs, no ens queda més que aconsellar-vos prevenció a través de les revisions visuals anuals, sobretot si ja s’han superat els 50 anys. 

 

FONT: Estudi de l’Organització Mundial de la Salut https://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/328717/9789241516570-eng.pdf

Sobre el autor

Centre Òptic AlzúriaVer todas las entradas de Centre Òptic Alzúria

0 Comentarios

Añadir comentario

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*

Copyright 2013 | Centre Òptic Alzúria | Sant Joan de Vilatorrada (Bages). Tots els drets reservats.