Truca'ns al 93 872 53 76
Ens trobaràs a Sant Joan de Vilatorrada - Bages

WPML not installed and activated.

Consells per a una bona Protecció Ocular durant l’estiu

Por Centre Òptic Alzúria el 25 julio, 2017 en Protecció solar, Salut, salut visual
0
0

Has patit mai una cremada solar a la pell? D’aquelles que quan et posen la mà a l’espatlla fas un bot? De la mateixa manera que et cremes la pell, la còrnia dels ulls també pot patir cremades davant d’una llarga exposició solar. Envermelliment, irritació, llagrimeig, dolor o la sensació d’una brossa a l’ull són les principals molèsties que es poden sentir quan ens hem cremat els ulls. Però a més, poden provocar danys a llarg termini que principalment afecten tres parts del nostre ull:

Per evitar aquestes afeccions a llarg i curt termini, et deixem en aquest post una sèrie de mesures de protecció ocular perquè puguis gaudir el màxim del període més relaxat de l’any.

Les ulleres de sol, un element bàsic

Les ulleres de sol serveixen per impedir que els raigs infrarojos i ultraviolats del sol arribin als nostres ulls. A més, redueixen la intensitat de les radiacions visibles evitant enlluernaments i afavorint una visió nítida i confortable.

Les ulleres de sol que es poden trobar en qualsevol centre òptic asseguren una protecció eficaç dels nostres ulls. Existeixen cinc tipus de filtres solars en funció de la protecció requerida.

Però això no vol dir que les ulleres més fosques siguin més efectives. Com hem dit, el més important és el filtre i si les ulleres no disposen d’aquests filtres, les conseqüències encara poden ser pitjors, ja que només filtrant la intensitat lluminosa, provocant una major dilatació de la pupil·la i afavorint així una major entrada de radiació UV a l’ull.

Una altra bona opció és utilitzar lents polaritzades, que a més de comptar amb filtre solar, bloquegen els reflexos, proporcionant una visió més nítida i còmoda.

Sal, clor, aires condicionats o cremes solars

Però a l’estiu, el Sol no és l’únic enemic dels ulls a batre. La sal del mar i el clor de les piscines poden produir irritacions oculars o fins i tot queratitis. És per això que aconsellem l’ús d’ulleres d’aigua que protegeixin els ulls. En cas que sigui necessari, aquestes ulleres d’aigua també es poden adaptar a la graduació que la persona requereixi. Si tot i així després del bany els ulls estan irritats, mai els hem de fregar amb les mans, ja que podem produir-nos una infecció o fins i tot una lesió a la còrnia. Els experts recomanen fer servir col·liris per a mantenir els ulls ben hidratats.

Aquests col·liris també són ideals per combatre la sequedat ocular que es deriva del contacte permanent amb els aires condicionats, ja que aquest resseca els ulls encara més que la calefacció.

Cremes, sprays o repel·lents d’insectes als quals ens exposem durant l’estiu també ens poden provocar irritacions. Per això, sempre que et posis crema solar intentar que sigui resistent a l’aigua i rentat les mans després d’utilitzar-la. En cas que aquests productes hagin entrat en contacte amb els teus ulls, renta-te’ls amb aigua corrent i abundant.

I els més petits, el doble d’atenció

Els ulls dels infants són 20 vegades més sensibles que la seva pell. Per tant, a més de gorres amb visera, samarretes de cotó i ulleres amb filtres UV, no exposis als teus fills i filles al sol directe entre les 11h i les 16h i encara menys si són menors de 3 anys. No te’n refiïs! Encara que el cel estigui ennuvolat, pren les mateixes mesures que si no ho estigués.

Recorda! Només tenim un parell d’ulls i són per a tota la vida!

Sobre el autor

Centre Òptic AlzúriaVer todas las entradas de Centre Òptic Alzúria

0 Comentarios

Añadir comentario

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*

Copyright 2013 | Centre Òptic Alzúria | Sant Joan de Vilatorrada (Bages). Tots els drets reservats.