Truca'ns al 93 872 53 76
Ens trobaràs a Sant Joan de Vilatorrada - Bages

WPML not installed and activated.

Efectes del Coronavirus i el Confinament sobre la nostra visió

Por Centre Òptic Alzúria el 28 julio, 2020 en salut visual
0
0

No hi ha res que no s’hagi dit ja sobre el Coronavirus, malgrat tot el desconeixement que hi ha vers aquesta nova malaltia és encara molt gran.

Aquests dies és el tema de conversa a tot arreu, mitjans de comunicació, converses familiars, xats d’amics i col·legues. Però que en sabem realment del coronavirus?

En el nostre últim post, escrit poc després del confinament i després que l’Organització Mundial de la Salut declarés la pandèmia, us vam explicar com la conjuntivitis podia ser un dels símptomes de la malaltia. Si bé, aquest símptoma s’ha donat en molt pocs casos d’afectats per la COVID-19.

 

És segur utilitzar lents de contacte?

És una de les preguntes que ens fan sovint. I és que resulta inevitable que sorgeixin dubtes en com pot afectar el Coronavirus en el nostre dia a dia i la nostra salut visual, com per exemple si és segur utilitzar lents de contacte. En aquest sentit, cal recordar que els biocides utilitzats en el manteniment i la desinfecció de les lents de contacte com l’hipoclorit de sodi, el peròxid d’hidrogen o la povidona iodada són també capaços de desactivar els virus de la COVID-19 com fan amb altres virus de la família dels Coronavirus. Per tant, no hi ha res que ens impedeixi utilitzar lents de contacte si no estem contagiats pels virus.

 

Tampoc hi ha evidències que els usuaris de lents de contacte tinguin un risc de contagi major ni que sigui més recomanable utilitzar lents de contacte diàries que permanents.

 

El confinament, la veritable amenaça per a la nostra salut visual

Sense cap mena de dubte, l’altra conseqüència directa del Coronavirus ha estat el confinament i tots els problemes per a la nostra salut visual que això ha derivat. El fet de teletreballar ha suposat que passéssim llargues jornades davant de l’ordinador sovint amb pantalles més petites de les que disposem a la feina o en espais poc adaptats per a la feina.

 

Això ha comportat un augment de casos de l’anomenada Síndrome Visual Informàtica que comporta símptomes com visió borrosa, mal de cap, picor o coïssor dels ulls o sensació de brossa a l’ull. Això juntament amb l’augment de l’exposició a la llum artificial a causa de la impossibilitat de sortir a l’exterior, pot derivar, a la llarga, en un augment de la miopia.

Dona treballant des de casa per sobre del llit

Per això, en cas que hàgim de passar de nou períodes de confinament, us recomanem:

 

  • Limitar l’ús diari de les pantalles: sobretot si són de petit format i el seu ús no és imprescindible per a la jornada de treball.
  • Hidrata’t els ulls sovint: recorda parpellejar sovint i utilitzar llàgrimes artificials i lubricants. Al nostre centre en trobaràs els adequats per a tu.
  • Aplica la regla 20-20-20, la recordes? L’hem explicat sovint en les nostres xarxes socials. Consisteix a relaxar la vista fixant-la en punt llunyà, en concret: cada 20 minuts mira en un punt situat a 20 peus (6 metres) durant 20 segons.
  • Mantingues una bona postura: sabem que treballar a casa pot resultar no ser tan còmode com a la feina però intenta mantenir una bona postura, això t’ajudarà a aconseguir una bona ergonomia visual, és a dir, assegura’t de tenir la pantalla a l’altura dels ulls, ajusta la brillantor i el contrast de la pantalla i treballa sempre en una taula i no al sofà).

 

Així doncs més enllà de mantenir les mesures de prevenció per evitar els contagis de la COVID-19 com el distanciament social, l’ús de mascaretes o la higiene de mans, entre d’altres; és important mantenir una bona higiene visual, sobretot si tornen els moments de confinament a casa.

Sobre el autor

Centre Òptic AlzúriaVer todas las entradas de Centre Òptic Alzúria

0 Comentarios

Añadir comentario

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*

Copyright 2013 | Centre Òptic Alzúria | Sant Joan de Vilatorrada (Bages). Tots els drets reservats.