Truca'ns al 93 872 53 76
Ens trobaràs a Sant Joan de Vilatorrada - Bages

WPML not installed and activated.

El que cal saber sobre la Degeneració Macular Associada a l’Edat (DMAE)

Por Centre Òptic Alzúria el 4 julio, 2017 en Degeneració Macular, salut visual
0
0

Degeneració Macular és un terme que a mesura que ens anem fent grans, comencem a escoltar cada cop més sovint. Però ja saps què és i com et pot afectar?

La Degeneració Macular és un trastorn ocular que afecta la part central de la retina (màcula) i fa es perdi progressivament la visió central, que és la que ens permet visualitzar detalls petits i per tant la seva degeneració afecta directament a la lectura, la conducció, veure la televisió o diferenciar els objectes més petits com enfilar una agulla.

Tot i que es desconeixen les causes de la Degeneració Macular, sí que se sap que és una malaltia associada a l’envelliment de les persones i que té especial incidència a partir dels 60 anys. De fet, és la causa més freqüent de pèrdua de visió entre les persones grans.

Com podem saber si patim Degeneració Macular associada a l’edat? Els principals símptomes són visuals: línies rectes que semblen ondulades i visió borrosa l’aparició de taques negres són dos dels símptomes davant dels quals cal encendre l’alarma i visitar l’especialista. Aquest, diagnosticarà si realment es pateix DMAE i en quin dels seus tipus:

  • seca: és la més comuna i d’evolució més lenta
  • humida: de pitjor pronòstic, és capaç d’evolucionar més ràpidament i es caracteritza per l’acumulació de líquid per sota de la màcula.

Malauradament, la Degeneració Macular de tipus sec no es pot tractar de manera eficaç. Els avanços mèdics en aquesta malaltia s’han centrat en el tractament de la DMAE de tipus humit. Amb la injecció intraocular de medicaments antiangiogènics es pot bloquejar l’acumulació de líquid a la màcula amb força bons resultats després del tractament.

La Reixeta d’Amsler és un test que permet comprovar ràpidament si hi ha risc de patir DMAE. Les línies horitzontals i verticals de la quadrícula no han de desapareixer ni perdre el seu paralelisme.

Què podem fer per retardar l’afectació de la DMAE?

Tot i que la DMAE no provoca la ceguera total d’una persona, es manté la visió perifèrica, sí que és cert que la persona que ho pateix no podrà fer activitats com llegir o conduir. La detecció precoç és clau en el seu tractament, per això es recomana, sobretot entre les persones majors de 50 anys, fer revisions periòdiques i acudir a l’especialista davant de qualsevol símptoma.

Sobre el autor

Centre Òptic AlzúriaVer todas las entradas de Centre Òptic Alzúria

0 Comentarios

Añadir comentario

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*

Copyright 2013 | Centre Òptic Alzúria | Sant Joan de Vilatorrada (Bages). Tots els drets reservats.