Truca'ns al 93 872 53 76
Ens trobaràs a Sant Joan de Vilatorrada - Bages

WPML not installed and activated.

4 problemes oculars freqüents i com combatre’ls

Por Centre Òptic Alzúria el 19 marzo, 2018 en Miopia, Miopia escolar, salut visual
0
0

Els anomenem sovint, però saps a què ens referim quan parlem de miopia, hipermetropia, astigmatisme o presbícia? Són 4 de les afeccions visuals de caràcter refractiu afecten a més gent, tant nens com adults, al nostre país.

En aquest post t’expliquem què són, com afecten i què podem fer per evitar-los.

 

Miopia

Encapçala el rànquing ja que darrerament quan es parla de miopia es parla de vertadera pandèmia mundial. Al nostre país afecta una de cada tres persones. La miopia és un defecte de refracció de l’ull que es dóna quan els raigs de llum coincideixen abans d’arribar a la retina. Això fa que veiem borrosos els objectes que es troben a certa distància.

La miopia no es pot prevenir però es pot corregir mitjançat l’ús d’ulleres, lents de contacte o es pot operar amb cirurgia refractiva làser.

 

Hipermetropia

El 30% de la població espanyola està afectada per aquest problema. La hipermetropia també és un defecte de refracció de l’ull però al revés que la miopia, la hipermetropia té lloc quan els raigs de llum coincideixen després de la retina. La conseqüència és que els objectes propers es veuen borrosos. Cal dir que la hipermetropia es dóna en el 70% dels nou nats i es va corregint de manera natural a mesura que es van fent grans. Si es detecta a temps i es tracta correctament, pot desaparèixer per complet en arribar a l’adolescència.

La seva correcció també es pot fer mitjançat l’ús d’ulleres, lents de contacte o cirurgia.

Astigmatisme

L’astigmatisme té lloc quan els raigs de llum s’enfoquen en diversos punts de la retina i no en únic punt. Això provoca una visió borrosa i distorsionada dels objectes situats tant a prop com lluny. D’astigmatisme n’hi ha de diversos tipus i es pot presentar acompanyar d’alguna altra afecció com miopia o hipermetropia.

En gairebé tots els casos, l’astigmatisme pot operar-se. També es pot corregir amb l’ús de lents adequades o ulleres.

Presbícia

La nostra vista està preparada per enfocar de lluny. Quan canviem aquest enfocament per mirar de prop, l’ull ha de fer una tasca de reenfocament a través d’un procés d’acomodació del cristal·lí de l’ull. La presbícia o vista cansada es produeix quan el cristal·lí de l’ull perd aquesta capacitat d’enfocament. Aquesta és la principal afectació visual que pateixen les persones majors de 45 anys. És problema associat a l’envelliment i no es pot prevenir però sí que es pot corregir mitjançant una intervenció quirúrgica.

Aquests problemes de refracció afecten tota la població, alguns d’ells com la presbícia, tenen més incidència entre els adults. Tot i que no es poden prevenir, la detecció precoç ajuda a minimitzar la seva afecció. Per això és important fer-se revisions visuals de manera periòdica.
Centre Òptic Alzuria et recomana que et realitzis una revisió un mínim d’un cop l’any. Vine i t’informarem sense compromís.

Sobre el autor

Centre Òptic AlzúriaVer todas las entradas de Centre Òptic Alzúria

0 Comentarios

Añadir comentario

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*

Copyright 2013 | Centre Òptic Alzúria | Sant Joan de Vilatorrada (Bages). Tots els drets reservats.