Truca'ns al 93 872 53 76
Ens trobaràs a Sant Joan de Vilatorrada - Bages

WPML not installed and activated.

Els teus ulls també pateixen el fred. Cuida’ls!

Por Centre Òptic Alzúria el 21 febrero, 2018 en Protecció solar, salut visual
0
0

L’hivern és una de les èpoques més complicades per als nostres ulls i com que en un principi no ho sembla, tendim a descuidar els nostres ulls en aquesta estació de l’any. Gran error! En aquest post t’explicarem perquè has de cuidar la teva vista també a l’hivern i com ho pots fer.

 

Què passa a l’hivern?

El principal problema al qual s’exposen els ulls a l’hivern és la sequedat ocular. A l’interior ens afecten les calefaccions i les bombes d’aire i a l’exterior el fred, el vent i els mateixos raigs ultraviolats. Tots aquests agents ressequen la membrana aquosa que protegeix els nostres ulls i a més disminueix la producció natural de les llàgrimes que són el principal lubricant dels nostres ulls. És per això que a l’hivern som molt més propensos a patir sequedat ocular i tot el que això comporta: visió borrosa, coïssor, vermellor o sensació de brossa a l’ull.

 

Consells per a una bona protecció ocular a l’hivern

Però no et preocupis! No està tot perdut. Prenent mesures de protecció i seguint aquests consells, podràs vèncer la sequedat ocular. Pren nota.

 

  1. Parpellejar més sovint. Això farà que la producció de llàgrimes augmenti hidratant el teu ull de manera natural.
  2. Fes servir llàgrimes artificials. Utilitza lubricants artificials per ajudar a mantenir la teva còrnia hidratada especialment si freqüentes entorns molt freds o molt càlids.
  3. Utilitza humidificadors. És molt recomanable tenir humidificadors de l’ambient a casa i regular la temperatura de la calefacció perquè no estigui massa alta.
  4. Higiene ocular. Estar més alerta amb la higiene dels teus ulls. Rentar-los amb sèrum fisiològic si tens sensació de brossa a l’ull i en cap cas fregar-te els ulls, ja que podries acabar amb una lesió ocular més greu.
  5. Millora l’alimentació. Si no ho fas ja, introdueix la fruita i la verdura a la teva dieta juntament amb àcids greixosos i omega-3. No només és bo per la vista!
  6. Descansa la vista. Després d’un dia on els teus ulls s’han vist perjudicats pel vent o el fred, descansa la vista i no la castiguis davant de pantalles, tauletes o mòbils.
  7. Evita els climes extrems. Sempre que puguis evita estar en entorns extremadament freds o extremadament càlids. I si no tens més remeï, aplica les mesures anteriors.

 

No descuidis la protecció solar

I sobretot, no descuidis la protecció solar encara que sigui hivern. El fet que hi hagi menys hores de sol o més núvols no implica abaixar la guàrdia davant la radiació solar. A l’exterior fes servir ulleres de sol amb protecció UV, sempre i especialment si vas a zones de muntanya o hi ha neu, també si fa molt vent.

 

I sobretot, no t’oblidis de visitar el teu oftalmòleg una vegada a l’any com a mínim i també si notes alguna simptomatologia com la descrita més amunt: coïssor, vermellor, sequedat,… Ja saps que a Centre Òptic Alzuria estem a la teva disposició!

Sobre el autor

Centre Òptic AlzúriaVer todas las entradas de Centre Òptic Alzúria

0 Comentarios

Añadir comentario

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*

Copyright 2013 | Centre Òptic Alzúria | Sant Joan de Vilatorrada (Bages). Tots els drets reservats.