Truca'ns al 93 872 53 76
Ens trobaràs a Sant Joan de Vilatorrada - Bages

WPML not installed and activated.

Examen visual optomètric

 

A Centre Òptic Alzúria realitzem un exàmen visual optomètric per tal de determinar la salut visual dels nostres pacients. Recomanem que aquest exàmen es realitzi regularment, normalment un cop l’any.

Visual optometric

En aquest examen visual, analitzarem les habilitats funcionals visuals del pacient per a la valoració del seu rendiment visual.

 1. Agudesa visual.
 2. Motricitat ocular.
 3. Fixació.
 4. Fòries
 5. Coordinació binocular, vergències i acomodació.
 6. Estereòpsis
 7. Refracció.
 8. Visió del color
 9. Habilitats de percepció.
 10. Test de lectura.

Les anomalies visuals més freqüents que es diagnostiquen amb l’exàmen són…

 • Miopia: es presenta quan la llum que entra dins l’ull s’enfoca incorrectament, per davant de la retina, fent que els objectes es vegin borrosos. La miopia afecta a homes i dones per igual, no obstant quan a la família hi ha antedecents, és més probable que aparegui.
 • Hipermetropia: és el resultat de la imatge visual que es forma per darrera de la retina i que no en permet veure enfocats els objectes propers. És l’acomodació la que permet, fent-la treballar contínuament, enfocar les imatges a sobre la retina per veure els objectes bé. No tractada pot provocar símptomes com mal de cap, fatiga ocular, visió borrosa intermitent i en alguns casos desviació dels eixos visuals.
 • Astigmatisme: és un tipus d’error de refracció visual que ens mostra els objectes distorsionats, perquè la imatge que es forma en la retina no es focalitza en el mateix lloc en els dos eixos. Es presenta frecuentment associada la miopía o l’hipermetropia. L’astigmatisme dificulta la percepció de detalls ja sigui de prop o de lluny.
 • Estrabisme: és un trastorn que es presenta quan els dos ulls no s’alineen en la mateixa direcció, i per tant no miren un objecte al mateix temps. La causa la trobem en el fet que la musculatura extraocular  no actua a la vegada presentant una desviació ocular. Els estrabismes poder tenir diferents orígens.
 • Presbícia: afecció que fa que el cristalí de l’ull perdi la seva capacitat per bombar-se i donar més potència acomodatícia per enforcar. La presbícia es dóna en l’edat adulta, a patir dels 45 anys. Ens n’adonem principalment en veure com ens és necessari retirar uns centímetres els llibres per poder enfocar. Forma part del procés natural d’envelliment i afecta a totes les persones.
 • Ambliopia o ull gandul: Generalment es presenta ja a la infantesa, i es manifesta com una incapacitat per obtenir una agudesa visual unitat encara que es porti la correcció òptica. Això crea confusió al cervell i aquest pot decidir ignorar aquesta imatge. L’estrabisme és una cusa comú de l’ull gandul, i la probalilitat de patir-lo augmenta amb antecedents familiars. Donat que és més freqüent en nens, cal estar alerta i realitzar reconeixements regulars que puguin prevenir la disminució de l’agudesa visual de forma constant.

 

Copyright 2013 | Centre Òptic Alzúria | Sant Joan de Vilatorrada (Bages). Tots els drets reservats.