Truca'ns al 93 872 53 76
Ens trobaràs a Sant Joan de Vilatorrada - Bages

WPML not installed and activated.

La miopia escolar

Por Centre Òptic Alzúria el 15 marzo, 2016 en Miopia escolar, Salut
0
0

La Miopia Escolar, és l’adaptació típica del sistema visual a la visió d’aprop. L’ull humà està preparat per dur a terme activitats a llarga distancia (o visió de lluny), però també gaudeix de la possibilitat d’adaptar-se, mitjançant l’acomodació, a la visió propera. Aquesta acomodació implica un esforç muscular (dels músculs ciliars en concret) el qual, a la llarga, pot generar fatiga.

En societats poc tecnificades, la visió que es necessita principalment és la visió de lluny. No és pas el cas de la nostre societat actual, a on la visió de lluny o a llarga distancia cada cop s’utilitza menys, sent substituïda per la visió d’aprop o actualment els nostres infants suporten moltes tensions d’aprop.

Pensem que l’escolització cada cop és més prolongada, s’augmenta les activitats extraescolars en espais reduïts, ús de les noves tecnologies, com tablets, smathphones, ordinadors, etc .. per citar-vos alguns.

Els nens d’avui en dia, viuen molt menys a l’aire lliure que els seus progenitors. Moltes vegades prefereixen veure la televisió, jugar a la PSP o la WUÏ que sortir a passejar o amb bici amb els seus pares. Val a dir que la circulació i altres perills, també han limitat molt el fet de que els nens puguin jugar tots sols al carrer amb els seus companys.

Per tant, cada vegada l’esforç visual d’aprop que es dur a terme és més gran.

Per tant, podem dir que la Miopia és una adaptació que fa l’esser humà a la visió propera continuada com a conseqüència; cada cop més, la nostre civilització, tendirà molt més a la miopització.

Podem dir per tant, que la Miopia és presenta per el sistema visual com a mitjà per a reduir les tensions a les quals està sotmès o per dir-ho d’una manera més tècnica, de reaccionar adaptant-se a les tensions desfavorables de la visió propera.

Molts nens de manera inconscient, tenen la capacitat orgànica d’adaptar-se visualment, per a reduir la fatiga visual i augmentar el seu rendiment, aquesta fase és la que anomenem Miopia Escolar o Funcional.

En front aquest procés a dalt mencionat, que podem fer, doncs el que s’aconsella actualment és:

– Combinar de manera compensada les activitats en espais oberts i tancats.

– Controlar el temps que els nostres fills juguen amb dispositius tecnològics.

– Utilitzar bona il·luminació per les seves tasques d’aprop.

– Vetllar per la postura. Recordeu que la distancia de treball en visió d’aprop d’un nen, no ha de ser mai inferior a uns 30-35 cm, segons l’edat.

Ah!! Davant qualsevol dubte consulteu a un professional de la visió

Sobre el autor

Centre Òptic AlzúriaVer todas las entradas de Centre Òptic Alzúria

0 Comentarios

Añadir comentario

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*

Copyright 2013 | Centre Òptic Alzúria | Sant Joan de Vilatorrada (Bages). Tots els drets reservats.