Truca'ns al 93 872 53 76
Ens trobaràs a Sant Joan de Vilatorrada - Bages

WPML not installed and activated.

La presbícia, a tenir en compte a partir dels 40 anys

Por Centre Òptic Alzúria el 21 febrero, 2019 en Vista cansada
0
0

Segons un estudi realitzat pel Consejo General de Colegios Ópticos-Optometristas i l’Instituto Varilux, el 67% dels espanyols majors de 45 anys declaren tenir presbícia. Però què és exactament la presbícia? Es pot corregir? Es pot evitar? O bé podem retardar-ne la seva aparició? T’ho expliquem en aquest post!

 

Què és la presbícia.

La presbícia, coneguda també com a vista cansada, no es pot considerar ni un defecte refractiu ni una enfermetat popular. Es tracta de la pèrdua normal de la capacitat per a enfocar objectes de prop, quelcom que es dona a partir dels 40 anys. Això vol dir que és impossible escapar de la presbícia, tard o d’hora tots serem presbites.

 

L’explicació de perquè això succeeix està estretament lligada a l’edat. Amb el pas dels anys, tant el cristal·lí com el múscul que l’envolta perd elasticitat i això comporta una dificultat per enfocar de prop fent que ens costi veure bé la carta d’un restaurant, llegir un diari o enfilar una agulla.

presbicia explicació

Quins símptomes comporta?

La presbícia comença a fer-se notar a partir dels 40 anys. La característica més notable és que necessiten aguantar els llibres, diaris, cartes o allò que estiguin llegint a una distància equivalent a la dels braços estesos, és per això que, la presbícia també es coneix com el “síndrome dels braços llargs”.

 

A més, necessiten més llum per llegir o realitzar qualsevol activitat de prop i quan la realitzen, com cosir o escriure a mà, és possible que pateixin mal de cap, cansament o fatiga visual.

braços llargs

Es pot corregir?

Les ulleres bifocals o progressives són la manera més simple i segura de corregir la presbicia. Les bifocals compten amb dos punts d’enfocament: l’inferior que permet veure de prop i la superior que permet veure bé de lluny. Les lents progressives en canvi, ofereixen una transició visual més gradual entre les dues distàncies però sense cap línea visible en les ulleres. També es poden fer servir ulleres de lectura només per aquelles activitats que requereixen detall, unes ulleres en tot cas, que sempre han d’estar receptades pel teu metge o òptic de confiança.

 

Una altra solució és l’ús de contacte multifocals o bé recòrrer a opcions quirúrgiques com la queroplastia.

L’òptic-optometrista, el teu aliat

La presbicia es pot detectar durant un examen visual. A més, és un defecte viu i a mida que passin els anys, la presbicia anirà avançant per això mateix, a partir dels 40 anys cal fer-se exàmens visuals amb freqüència.

La presbícia és quelcom natural i normal, per això no ha de ser motiu de gran preocupació. Sí et recomanem però que com més aviat tinguis l’equipament adequat i unes lents de qualitat, millor podràs fer front a la presbícia.

Sobre el autor

Centre Òptic AlzúriaVer todas las entradas de Centre Òptic Alzúria

0 Comentarios

Añadir comentario

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*

Copyright 2013 | Centre Òptic Alzúria | Sant Joan de Vilatorrada (Bages). Tots els drets reservats.