Truca'ns al 93 872 53 76
Ens trobaràs a Sant Joan de Vilatorrada - Bages

WPML not installed and activated.

L’avanç imparable de la miopia en nens i nenes

Por Centre Òptic Alzúria el 28 septiembre, 2020 en Miopia, Miopia escolar, salut visual
0
0

Des de fa uns anys estem vivint una altra epidèmia, molt més silenciosa però igualment preocupant, és l'»epidèmia de la miopia». Els estudis asseguren que aproximadament el 35% dels europeus són miops i la incidència d’aquesta malaltia empitjorarà entre els nostres fills i filles, ja que es calcula que en els 30 anys vinents en països europeus un de cada dos nens serà miop. De fet, en països del sud-est asiàtic ja ho són el 90% dels nens i nenes.

Controlar la miopia entre els més petits i quelcom primordial, ja que hem de tenir en compte que els nostres fills i filles, així com nosaltres mateixos, aprenem a través de la visió: el 80% de la informació que rebem ens arriba a través dels ulls. Per aquest motiu és especialment important controlar la salut visual de nens i nenes durant la seva infantesa per garantir així un bon desenvolupament cognitiu.

La miopia escolar es desenvolupa en la infància, sovint abans dels 10 anys, i progressa a mesura que van creixent fins a aturar-se al voltant dels 18 anys. Controlar aquesta evolució perquè les diòptries no augmentin al llarg dels anys és l’objectiu d’investigadors de tot el món. En els últims anys s’ha demostrat l’eficàcia de diversos tractaments per, precisament, controlar el desenvolupament de la miopia en la infància, uns tractaments que no fan disminuir les diòptries però sí que són capaços de frenar-ne la progressió. Aquests tractaments poden consistir en l’ús de lents oftalmològiques o l’adaptació de lents de contacte especials, un canvi en l’estil de vida i les activitats infantils i en l’ús de determinats medicaments en forma de col·liris.

 

Com pot afectar la miopia en el desenvolupament de nens i nenes.

Una mala visió pot afectar els nostres fills de diverses maneres i en diverses circumstàncies. És evident que pot perjudicar el seu aprenentatge però el seu desenvolupament motriu també pot veure’s afectat, per exemple, en no veure clarament els objectes estàtics o mòbils en la pràctica de diversos esports.

Un problema físic pot reforçar tendències d’aïllament i fins i tot, poden donar-se comportaments de menyspreu d’altres nens i nenes.

 

Com prevenir l’aparició de la miopia en nens i nenes?

La miopia és una afecció de difícil solució, per aquest motiu, el millor és prevenir-ne la aparició, per això podem tenir en compte una sèrie de mesures com:

  • Endarrerir tot el possible l’exposició dels nostres fills i filles a les pantalles, especialment durant els primers anys quan els seus ulls encara no estan formats. A partir dels 5 anys es recomana que passin un màxim de dues hores davant de tauletes i/o mòbils.
  • Incrementar el temps realitzant activitats a l’aire lliure, ja que la llum solar té efectes molt beneficiosos en els seus ulls. A banda d’això, els ulls s’han d’esforçar per enfocar objectes a grans distàncies cosa que també millora el rendiment dels ulls.
  • A més de mantenir una vida activa a través de la pràctica esportiva, cal proporcionar-li una alimentació saludable amb una dieta rica en vitamina A i minerals com el zinc i el seleni i àcids omega-3.

 

Revisions visuals anuals

A l’hora de detectar la miopia i frenar-la com més aviat millor, les revisions visuals seran una gran aliada. En les revisions habituals en la teva òptica de confiança podran detectar qualsevol anomalia visual que pugui patir el teu fill o filla. Per això, les revisions oculars periòdiques són tan importants i necessàries.

 

Des de Centre Òptic Alzuria et recomanem una revisió ocular anual per detectar a temps problemes de visió i prevenir possibles patologies a temps.

Sobre el autor

Centre Òptic AlzúriaVer todas las entradas de Centre Òptic Alzúria

0 Comentarios

Añadir comentario

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*

Copyright 2013 | Centre Òptic Alzúria | Sant Joan de Vilatorrada (Bages). Tots els drets reservats.