Truca'ns al 93 872 53 76
Ens trobaràs a Sant Joan de Vilatorrada - Bages

WPML not installed and activated.

Les al·lèrgies també afecten els ulls! Com ho fan?

Por Centre Òptic Alzúria el 22 mayo, 2018 en Salut, salut visual
0
0

Ja no resta gaire per acabar la primavera i tot i que ha estat una primavera molt plujosa, les al·lèrgies han aparegut igualment. Vermellor als ulls, coïssor, llagrimeig constant… els al·lèrgics coneixen els símptomes que sovint s’accentuen durant aquesta època. En aquest post explicarem com evitar les al·lèrgies i si no podem, com a mínim minimitzar els seus símptomes.

 

¿Per què l’al·lèrgia afecta els ulls?

Els ulls responen davant de qualsevol agent que els irriti. Els al·lergògens són un tipus d’agent que pot provocar una reacció al·lèrgica en algunes persones, ja que, el seu sistema immunitari les reconeix com a estranyes o nocives. Aquests agents poden ser, per exemple: el pol·len, el pèl d’animal, la pols, etc.

Si els ulls entren en contacte amb un d’aquests al·lergògens, al qual siguem al·lèrgic, llavors la membrana de l’ull anomenada conjuntiva reacciona i l’ull allibera histamines per combatre l’al·lergogen provocant els coneguts símptomes que comentàvem abans.

 

Com podem evitar que l’al·lèrgia afecti els nostres ulls?

Sempre dependrà de quin sigui l’element en qüestió al qual es té al·lèrgia, però la clau és evitar o reduir el màxim possible el contacte amb aquell agent que ens causa el problema. Som conscients que és fàcil de dir però no tant de fer-ho. Sempre però, hi ha alguns trucs que va bé de saber:

  • Al·lèrgia al pol·len: evita les hores en que el pol·len és pitjor (matí i vespre). Si surts, vés amb ulleres de sol per evitar que el pol·len entri en contacte amb els ulls. Tant al cotxe com a casa, estigues amb les finestres tancades i utilitza l’aire condicionat.
  • Al·lèrgia a la pols: renta la roba de llit amb aigua calenta, renova matalassos sovint i fes servir fundes antial·lèrgiques. A casa evita tot allò que acumuli pols com cortines de roba o catifes i neteja més sovint del que caldria.
  • Al·lèrgia al pèl d’animal: no tinguis mascotes, però si no ho pots evitar, no la deixis estar al sofà ni al llit, evita que entri a l’habitació.

Gotas para la alergia

 

I si ja m’ha afectat, puc minimitzar el malestar d’alguna manera?

Intentar apartar l’al·lergogen de l’ull és una manera de fer passar el malestar. Podem rentar-nos l’ull amb aigua o amb sèrum fisiològic. També podem fer servir gotes lubricants per als ulls. Però sobretot hem d’evitar fregar-nos els ulls.

Si l’afecció no va a menys, pot ser necessari prendre un antihistamínic oral, en tot cas, sempre ha de ser sota prescripció mèdica.

 

En cas de dubte, a Centre Òptic Alzuria sempre estem a la teva disposició per ajudar-te i aconsellar-te en el que necessitis.

Sobre el autor

Centre Òptic AlzúriaVer todas las entradas de Centre Òptic Alzúria

0 Comentarios

Añadir comentario

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*

Copyright 2013 | Centre Òptic Alzúria | Sant Joan de Vilatorrada (Bages). Tots els drets reservats.