Truca'ns al 93 872 53 76
Ens trobaràs a Sant Joan de Vilatorrada - Bages

WPML not installed and activated.

Manteniment de les lents de contacte

Els pacients de Centre Òptic Alzúria reben les instruccions adequades així com el kit de solucions de manteniment inicials. Cada 3 o 6 mesos es realitzen controls als usuaris de la seva adaptació.

centreopticalzuria-neteja-lents-contacte

Consells per al manteniment de les teves lents de contacte

És molt important portar una bona higiene de les teves lents, que garanteixin l’eliminació de microorganismes nocius i dels dipòsits proteics i lipídics que s’acumulen en la seva superfície.

La higiene de les lents de contacte comprèn:

 1. Humectació de la superfície de la lent de contacte.
 2. Neteja dels depòsits que s’hi puguin crear.
 3. Desinfecció de gèrmens.
 4. Conservació en un estoig adequat.

Existeixen al mercat diferents productes per a realitzar el manteniment de les teves lents de contacte. Cada tipologia de lent necessitarà dels seu tractament específic. A Centre Òptic Alzúria t’indicarem quin és el millor per a les teves lents.

Solucions de manteniment de les lents de contacte

Manteniment de lents toves

Sistemes de peròxid (desinfecció oxidativa): format per una ampolla de solució de peròxid al 3% i un component neutralitzant, ja sigui en pastilles o en solució. El peròxid destrueix les bateries i els fongs en un temps aproximat d’entre 20 i 40 minuts. Un cop produït l’efecte del peròxid, l’haurem de neutralitzar durant vàries hores per evitar que es traslladi als ulls donant pas a lesions. Les lents només es podran tornar a utilitzar després de la neutralització. Solen utilitzar-les en lents toves convencionals o lents mensuals d’hidrogel de silicona.

Els sistemes de peròxid no són indicats per a la conservació i humectació de les lentilles. Per tant, quan faci uns dies que no les utilitzem, haurem de recordar tornar a desinfectar-les per eliminar microorganismes que s’hi hagin creat.

Solucions úniques: aquestes solucions simplifiquen el manteniment de les lents de contacte. Es tracta de solucions molt pràctiques i fàcils d’emprar. Permeten netejar, desinfectar, conservar i humectar les lents de contacte només amb una única solució.

S’utilitzen per a la neteja i desinfecció de les lents mensuals.

 • Solucions úniques de primera generació: es tracta de solucions úniques que segueixen incloent manipulació per a la neteja i l’aclarit de les lents. Després de la neteja, les lents s’han d’introduir en un estoig amb solució desinfectant (entre 4 i 6 hores). És important netejar-se bé les mans per evitar la creació de dipòsits a les lents.
 • Solucions úniques de segona generació: aquestes solucions són les més pràctiques ja que ens permeten evitar la manipulació de les lents i amb la mateixa solució es realitza la neteja i la desinfecció.

Manteniment de lents gas permeable (o dures)

Sabó: Per a la neteja de les lents dures s’empra un producte que s’aplica mitjançant fricció sobre la lent per netejar els dipòsit que es creen a la lent.

Humectació: Les lents gas-permeable un cop netes es guarden en un estoig amb una solució humectant que les manté hidratades aportant flexibilitat al material.

Neteja enzimàtica: els enzims actuen sobre els dipòsits de les lentilles i els trenquen en petits fragments que permeten eliminar-los més fàcilment. Aquests dipòsits s’acumulen amb el pas del temps i són un dels problemes principals de les lents de contacte. Generalment es presenta en forma de pastilles o en líquid, que es posa en un estoig durant unes hores amb les lents de contacte.

Aquest tipus de neteja s’utilitza tant amb les lents toves com amb les gas-permeable.

Productes humectants

L’ús de llàgrima artificial facilita la col·locació i l’extracció de les lents de contacte, així com milloren el confort en les hores que les duem posades. És important utilitzar-les quan s’utilitzen habitualment lents de contacte.

Consells pràctics per a l’ús de lents de contacte

 • Cal fer una neteja en profunditat de les mans abans de manipular les lents.
 • Hem de guardarles sempre amb una solució de conservació especial.
 • No hem de barrejar diferents solucions, a no ser que el professional ens ho hagi indicat per alguna raó.
 • No hem d’emprar aigua corrent, ni mineral o destil·lada per aclarir-les.
 • Hem de reemplaçar l’estoig mensualment.
 • Hem de recordar humitejar les lentilles regularlment amb llàgrima artificial quan les portem posades, per evitar l’assecament dels ulls i millorar el confort.
 • No hem d’utilitzar solucions salines sense conservants.

 

 

 

 

 

Copyright 2013 | Centre Òptic Alzúria | Sant Joan de Vilatorrada (Bages). Tots els drets reservats.