Truca'ns al 93 872 53 76
Ens trobaràs a Sant Joan de Vilatorrada - Bages

WPML not installed and activated.

Millor alimentació vol dir millor salut visual

Por Centre Òptic Alzúria el 20 octubre, 2018 en Degeneració Macular, Salut, salut visual
0
0

Hi ha aliments que ens poden ajudar a mantenir la nostra visió més saludable? La resposta és un sí, rotund! Com per a tota la resta del cos, una bona alimentació és essencial. La visió i l’alimentació estan estretament lligades i una alimentació adequada juntament amb un estil de vida saludable poden ajudar a evitar moltes malalties visuals. Sí, sí, visuals!

El sistema visual és un dels més actius de l’organisme i requereix una aportació continua de vitamines i nutrients així com una irrigació arterial adequada. Una dieta rica en vitamines i minerals i baixa en sucres refinats i grasses saturades ens ajudarà a mantenir uns ulls saludables i a retardar l’envelliment ocular.

I és que no és una broma. La manca de vitamina A és la causa principal de ceguera prevenible en nens i nenes de tot el món. Les vitamines C, D i E poden ajudar a prevenir patologies o retardar-ne d’altres com la degeneració macular associada a l’edat (DMAE). De fet, una dieta rica en antioxidants i àcids omega 3 pot retardar també l’aparició de cataractes, glaucoma o retinopaties en pacients diabètics.

 

Així doncs quins són els millors aliments per cuidar la nostra salut visual?

VITAMINA A: Vegetals de color taronja, vermell i groc com la pastanaga, el tomàquet, l’albercoc o la carbassa. Aquesta vitamina protegeix les cèl·lules fotosensibles de la retina i incideix directament en la visió nocturna.

aliments amb vitamina a

VITAMINA B12: Redueix la hipersensibilitat a la llum i està indicada per combatre l’ull vermell i les úlceres de còrnia. A més, afecta la salut visual de manera indirecta, ja que afavoreix la formació de glòbuls vermells a la sang. Podem trobar aquesta vitamina en el marisc, el fetge de xai, el rovell de l’ou o el verat.

aliments amb vitamina b12

VITAMINA C: Ajuda a absorbir les vitamines A i E. Protegeix el cristal·lí de l’ull de l’envelliment retardant l’aparició de cataractes i també protegeix la retina retardant l’aparició de la DMAE. Trobem la vitamina C en els cítrics, les maduixes, els pebrots i els vegetals de color verd.

aliments amb vitamina c

VITAMINA E: Les verdures de color verd, els fruits secs o el germinat de blat actua contra les cataractes i la DMAE.

aliments amb vitamina e

ÀCIDS OMEGA 3: Prevenen l’aparició de la DMAE i el glaucoma. A més, afavoreix el llagrimeig, cosa que ajuda a combatre l’ull sec i té propietats antiinflamatòries. El podem trobar en el peix blau, el marisc, els fruits secs, les cols, els ous, els cogombres i en l’aliment de moda, l’alvocat.

aliments amb omega 3

 

Una dieta equilibrada amb aquestes vitamines i nutrients ens ajudarà a mantenir una bona salut visual. Si a més a més, incorpores l’hàbit de revisar la teva un cop l’any, mantindràs a ratlla possibles patologies. Des de Centre Òptic Alzuria et donem les claus per mantenir els teus ulls en el millor estat durant el màxim de temps.

Sobre el autor

Centre Òptic AlzúriaVer todas las entradas de Centre Òptic Alzúria

0 Comentarios

Añadir comentario

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*

Copyright 2013 | Centre Òptic Alzúria | Sant Joan de Vilatorrada (Bages). Tots els drets reservats.