Truca'ns al 93 872 53 76
Ens trobaràs a Sant Joan de Vilatorrada - Bages

WPML not installed and activated.

No tot és qüestió de memòria!

Por Centre Òptic Alzúria el 25 enero, 2018 en Salut, salut visual
0
0

La memòria és com un petit tresor que aprenem a valorar a mesura que ens anem fent grans. Per tenir memòria podem entendre tenir molts records o ser capaços de recordar les coses de manera fàcil. Però què és exactament la memòria? I el que més ens interessa, què té a veure amb la vista?

La memòria és una funció del cervell que permet reconèixer, codificar, emmagatzemar i recuperar informació del passat. Gràcies a la memòria podem recordar idees, itineraris, sensacions, olors o imatges, entre d’altres. La memòria té un paper destacat al llarg de la nostra vida, ja que sense ella no podríem llegir, aprendre, conduir o socialitzar-nos.

Hi ha molts tipus de memòria: la memòria a curt termini, a llarg termini, la motora, la literal, l’autobiogràfica, la topogràfica, l’episòdica, l’olfactiva, l’auditiva o la visual que és precisament, el motiu d’aquest post.

 

La memòria visual

La memòria visual és un tipus de memòria que permet reconèixer, codificar, emmagatzemar i recuperar aquelles imatges que hem captat a través de la vista. És una memòria transcendental per a la nostra vida, ja que ens permet recordar la cara d’una persona, un objecte, un paisatge, etc.

A més, és la responsable de què puguem llegir i per tant té un paper destacat en l’aprenentatge. És per això que cal fixar-se en si els nostres fills i filles tenen problemes de visualització en el que llegeixen o veuen, tenen mala comprensió lectora o dificultat en lletrejar o bé els hi costa fer servir un teclat o una calculadora. És a dir, els problemes de memòria visual es defineixen com una incapacitat per recordar i entendre el que es veu.

 

Com millorar la memòria visual

  • Dormint bé. I és que la memòria visual està molt condicionada pel descans d’una persona. Quan dormim s’activa l’àrea d’aprenentatge del cervell i ens permet gravar en la memòria tot el que hem percebut durant el dia a través dels sentits. És per això que persones que no dormin prou hores o amb una qualitat de la son pobra, poden tenir problemes de memòria.
  • Reduir el consum d’alcohol i/o marihuana. S’ha detectat que el consum excessiu d’aquestes drogues pot provocar llacunes mentals o d’altres alteracions que poden afectar la memòria visual.
  • Fent exercicis diaris per millorar la memòria visual ja pot ser del tipus memory amb targetes o bé cada nit abans d’anar a dormir fent l’esforç d’intentar recordar amb claredat alguna cosa del dia d’avui, del d’ahir, de la setmana passada i de fa un any.

 

 

Al final, la memòria visual és com qualsevol altre habilitat, com més es fa servir i més cura es té, més es desenvolupa.

Sobre el autor

Centre Òptic AlzúriaVer todas las entradas de Centre Òptic Alzúria

0 Comentarios

Añadir comentario

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*

Copyright 2013 | Centre Òptic Alzúria | Sant Joan de Vilatorrada (Bages). Tots els drets reservats.