Truca'ns al 93 872 53 76
Ens trobaràs a Sant Joan de Vilatorrada - Bages

WPML not installed and activated.

Per Nadal, fes-li un regal als teus ulls!

Por Centre Òptic Alzúria el 26 diciembre, 2018 en Sin categoría
0
0

Ja estem totalment immersos en les festes nadalenques i segurament molts de vosaltres ja ho teniu tot fet. Però si encara no heu enviat la carta als Reis o si sou dels que defugiu de l’acumulació de regals materials que quedaran apilats i oblidats en un parell de setmanes, us volem acostar 3 propostes diferents que podeu regalar aquest Nadal i perquè no, també regalar-vos-les a vosaltres mateixos.

Estem parlant d’experiències sensorials que d’una manera o altra estan relacionades amb la visió. I és que a través dels ulls captem la majoria dels estímuls externs que rebem. Aquí us deixem unes quantes idees que val la pena explorar:

 

Video Mapping

El video mapping és un tipus d’art audiovisual cada cop més present. Consisteix en la utilització de projectors de vídeo que llencen animacions o imatges sobre superfícies reals com edificis monumentals. Amb un joc de llums i sons es crea un efecte multisensorial de gran espectacularitat.

A Manresa, és un clàssic el video mapping que es projecta en la façana de la Seu durant el Festival Manrusionica. Però si no voleu esperar al Manrusionica per viure aquesta experiència, el Recinte Modernista de Sant Pau a Barcelona acull l’espectacle lumínic “La llum de Sant Pau”. Un espectacle gratuït que es pot veure cada dia fins al 6 de gener a partir de les 18:00h i fins a les 22:30h.

Hospital Sant Pau Mapping

 

Sopar a les fosques

Us atreviríeu a sopar sense saber què esteu menjant? És la proposta del restaurant barceloní Dans le noir? Un restaurant on es menja completament a les fosques. En una sala sense absolutament cap font de llum, quedem totalment mancats del sentit de la vista. Però per contradictori que pugui semblar, no és una experiència en absolut limitadora, ja que la resta de sentits s’aguditzen i apereixen noves sensacions i emocions.

A més, es tracta d’una experiència solidària, ja que tot el personal de la sala està format per persones amb discapacitat visual. Ells són els guies i es dona la paradoxa que els papers s’intercanvien, ells seran els que veuran i nosaltres ens convertirem en invidents. Una experiència emocional que ens reforçarà l’empatia i el respecte vers aquest col·lectiu.

Restaurant a les fosques

 

Realitat Virtual

Sembla que la realitat virtual ha arribat per quedar-se. Recentment han aflorat nombroses sales a les grans ciutats que ofereixen diferents tipus d’experiències basades en aquesta nova innovació tecnològica. La realitat virtual recrea, mitjançant la tecnologia informàtica, un entorn d’escenes i objectes d’aparença real. L’ús d’unes ulleres de realitat virtual i, a vegades, guants o vestits especials, permeten intensificar aquesta sensació de realitat.

No es tracta només d’un aparell més per jugar, els usos de la realitat virtual van des de la simulació de vol o la formació quirúrgica fins a la psicoteràpia o les rehabilitacions psíquiques i psicomotores. Ens quedem però amb una proposta històrica: El Refugi. L’Ajuntament de Sant Just Desvern ha recuperat el refugi antiaeri de 1938 i l’ha completat amb una experiència de realitat virtual en 360º. Es recreen espais i situacions viscudes i relatades per testimonis del mateix municipi. Una manera d’acostar la memòria històrica a tots els ciutadans. La iniciativa ha estat tan ben acollida que fins i tot hi ha llista d’espera.

Aquestes són només tres propostes on els estímuls visuals (o la manca d’ells) ens ajuden a ser conscients de la importància de la vista i de la resta de sentits. Es tracta de tres experiències amb forta càrrega emocional, i és que el Nadal és també en una bona part emoció. Així doncs, des de Centre Òptic Alzuria us desitgem que gaudiu d’un Bon Nadal ple d’expèriencies visuals i emocions!

Sobre el autor

Centre Òptic AlzúriaVer todas las entradas de Centre Òptic Alzúria

0 Comentarios

Añadir comentario

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*

Copyright 2013 | Centre Òptic Alzúria | Sant Joan de Vilatorrada (Bages). Tots els drets reservats.