Truca'ns al 93 872 53 76
Ens trobaràs a Sant Joan de Vilatorrada - Bages

WPML not installed and activated.

Per què cal comprar les nostres ulleres i lentilles en centres òptics?

Por Centre Òptic Alzúria el 19 enero, 2019 en Òptica, Protecció ocular, salut visual
0
0

Recentment, el British Council of Optometrists ha informat de casos de persones que han patit úlceres de còrnia de caràcter greu i infeccions associades a l’ús de lents de contacte adquirides per internet. Des de fa ja uns anys, veiem que proliferen en benzineres i tota mena d’establiments la venda d’ulleres premuntades que es poden adquirir per un mòdic preu i sense prescripció. En un post anterior, ja vam veure els efectes negatius que podien provocar. És per això que avui us volem parlar de la importància d’adquirir les ulleres i les lentilles en centre òptics autoritzats.

Les ulleres i les lents de contacte són productes sanitaris i com a tal les ha de subministrar un professional sanitari amb una formació al darrera que el qualifiqui degudament a la prescripció i adaptació d’aquest producte. Per aquest motiu, ha de ser sempre l’òptic optometrista l’especialista que prescrigui, adapti i subministri unes lents de contacte o ulleres adequades a la necessitat de cada pacient.

Examen visual

Raons no en falten

Què ens aporta un centre òptic que no ens pugui dir Internet? Si us feu aquesta pregunta, llavors us recomanem que llegiu atentament.

  • Els centres òptics són establiments sanitaris legalment autoritzats per a la venda d’ulleres i lents de contacte. Això vol dir que la llei de productes sanitaris ha encarregat expressament la venda d’aquests productes a aquests professionals, perquè així s’asseguren que la teva salut no corri perill segons el compris.
  • Tots els productes sanitaris que trobaràs en un centre òptic han passat els controls de seguretat i qualitat establerts per la llei. A més el responsable del centre t’explicarà el procés de conservació adequat segons el tipus de producte que estiguis adquirint. L’òptic es fa responsable de què el què t’està oferint és el correcte.
  • En un centre òptic trobaràs un professional degudament qualificat que et realitzarà una revisió visual abans de prescriure’t un producte. Així es poden detectar anomalies i prevenir possibles defectes o malalties visuals de manera precoç.

A més a més, l’elecció del tipus de lent i la muntura són fonamentals. Adquirir les teves ulleres en un establiment òptic et garanteix poder-te emprovar les ulleres i veure si et van bé o malament. I a més, comptaràs amb la recomanació del teu especialista per tal que realitzis la millor elecció. Un cop triada, unes ulleres graduades requereixen una personalització, ja que no tothom té la mateixa distància interpupil·lar ni hi ha la mateixa alçada pupil·lar entre els dos ulls. Conèixer aquests valors i configurar correctament les teves ulleres només ho pot fer un professional de la visió mitjançant un equipament adequat.

I recorda, segons la llei 29/2006 de garanties i ús racional de medicaments i productes sanitaris (art.2.5), els organismes oficials competents mantenen la prohibició a Espanya de vendre lentilles a través d’Internet sense la intervenció directa d’un professional.

A Centre Òptic Alzuria comptem amb els millors professionals i ens encarreguem de què la teva qualitat visual sigui la millor. Vine a veure’ns!

 

Font: Fundació Salut Visual Funsavi.

Sobre el autor

Centre Òptic AlzúriaVer todas las entradas de Centre Òptic Alzúria

0 Comentarios

Añadir comentario

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*

Copyright 2013 | Centre Òptic Alzúria | Sant Joan de Vilatorrada (Bages). Tots els drets reservats.