Truca'ns al 93 872 53 76
Ens trobaràs a Sant Joan de Vilatorrada - Bages

WPML not installed and activated.

Posa els teus ulls en guàrdia davant del fred

Por Centre Òptic Alzúria el 16 diciembre, 2019 en Protecció ocular, Protecció solar, Salut, salut visual
0
0

Fa unes setmanes que ha arribat el fred i tot i que de ben segur que tenim la sensació de sortir al carrer més abrigats i protegits del fred, cal preguntar-nos si estem protegint també els nostres ulls del fred. A l’hivern, la intensitat del sol és menor i també es redueixen les hores de llum, aquests motius poden fer que a priori descuidem els nostres ulls però precisament a l’hivern i més que mai és quan el sol pot danyar-los més que en altres estacions. 

 

Quins perills amenacen els nostres ulls a l’hivern?

Durant aquesta estació, la posició del Sol en l’horitzó és més baixa i això fa que els rajos solars incideixin de manera més directa en els nostres ulls. A més a més, precisament per aquesta ubicació del Sol en l’horitzó estem exposats amb una major radiació UV.  

Aquesta exposició a la llum solar empitjora encara més si anem a la muntanya, ja que el reflex del Sol sobre la neu augmenta la seva intensitat. A banda, a major altitud ens trobem a més exposició a la llum ultraviolada. 

Però en aquests dies freds i secs, el sol no és l’únic perill que han de fer front els nostres ulls. El fred i el vent fan que els nostres ulls es ressequin i s’irritin. Aquesta sequedat de l’ambient també no només la trobem a l’exterior, també a dins de les oficines i les nostres llars a causa de les calefaccions. Tot això provoca que augmentin els casos de sequedat ocular o síndrome de l’ull sec que pot causar coïssor, envermelliment, ulls cansats, visió borrosa o sensació de brossa a l’ull. 

 

Consells per cuidar els nostres ulls a l’hivern

  • Utilitza ulleres de sol a l’hivern encara que et sembli que està ennuvolat i no et calen. A més del sol et protegiran del fred i l’aire. 
  • Protegeix-te especialment els ulls si vas a la neu o realitzes esports a l’aire lliure amb ulleres de pantalla o màscares. 
  • Parpelleja amb més freqüència per humitejar els teus ulls. Si treballes amb pantalles, intenta fer descansos periòdics i mantenir els ulls tancats uns durant un petit moment. 
  • Utilitza llàgrimes artificials per ajudar a lubricar els teus ulls. 
  • No dubtis en fer servir humidificadors o si pots, controla la sequedat de l’ambient i no t’exposis directament a aparells de calefacció.
  • Vigila l’alimentació. Hidrata’t, menja fruites i verdures i aliments rics en Omega-3 que ajuden a combatre la sequedat ocular.
  • Renta’t les mans. A l’hivern ens rentem menys les mans i tenir les mans brutes pot provocar conjuntivitis infecciosa.  

I com sempre diem, davant de la més mínima molèstia no dubtis en venir-nos a veure! A Centre Òptic Alzuria t’ajudarem i t’indicarem que és el millor que pots fer per mantenir una bona salut ocular i una protecció de la visió adequada, també a l’hivern.

Sobre el autor

Centre Òptic AlzúriaVer todas las entradas de Centre Òptic Alzúria

0 Comentarios

Añadir comentario

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*

Copyright 2013 | Centre Òptic Alzúria | Sant Joan de Vilatorrada (Bages). Tots els drets reservats.