Truca'ns al 93 872 53 76
Ens trobaràs a Sant Joan de Vilatorrada - Bages

WPML not installed and activated.

Pot, el Coronavirus, afectar la teva visió?

Por Centre Òptic Alzúria el 25 marzo, 2020 en Salut
0
0

Aquests dies és el tema de conversa a tot arreu, mitjans de comunicació, converses familiars, xats d’amics i col·legues. Però que en sabem realment del coronavirus? 

Aquest nou virus anomenat SARS-COV-2, detectat per primera vegada aquest novembre passat a la Xina, pertany a la família dels coronavirus. Aquest coronavirus provoca una síndrome respiratori agut greu (SARS en les seves sigles en anglès) i és el número 2 perquè n’hi va haver un primer que va sorgir el 2003 al sud-est asiàtic. COVID-19 és el nom de la malaltia provocada pel virus SARS-COV-2. Entre els símptomes que pateixen els afectats destaquen la febre, la tos i la sensació de falta d’aire. 

 

La conjuntivitis podria ser un símptoma de coronavirus

Tot i que, com hem dit, els símptomes més característics són la febre i la tos seca, hi ha d’altres símptomes com trastorns gastrointestinals, nàusees, vòmits, diarrea o congestió nasal que també poden patir però són molt poc freqüents. Entre aquests símptomes infreqüents també s’hi podria trobar la conjuntivitis, entre un 1% i un 3% dels casos.

Símptomes Coronavirus

Així ho recull l’informe publicat a la revista The New England Journal Medicine. En aquest sentit, l’Acadèmia Americana d’Oftalmologia ha suggerit que el virus es podria transmetre per contacte d’aerosol amb la conjuntiva, ja que, tot i que el coronavirus es transmet a través de gotes respiratòries produïdes quan una persona infectada estossega o esternuda, també es pot arribar a propagar si toquem un objecte contaminat pel virus i després en toquem la boca, el nas o els ulls. 

 

Com evitar el contagi del coronavirus?

Tant la Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya com l’Organització Mundial de la Salut han indicat quines mesures de protecció s’han d’adoptar per protegir-se del coronavirus:

  • Rentar-se les mans amb freqüència (amb aigua i sabó o solucions hidroalcohòliques). 
  • Mantenir una distància de 2 metres amb persones que en aparença puguin tenir símptomes d’infecció respiratòria.
  • Tapar-se la boca i el nas en esternudar i estossegar en el colze.
  • Evitar fregar-se la boca, el nas o els ulls amb les mans. 

 

I recorda, si has visitat zones de risc o estat en contacte amb alguna persona que pugui estar afectada, davant de qualsevol símptoma truca al 061. L’assistència sanitària millora el pronòstic del Covid-19.  

Sobre el autor

Centre Òptic AlzúriaVer todas las entradas de Centre Òptic Alzúria

0 Comentarios

Añadir comentario

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*

Copyright 2013 | Centre Òptic Alzúria | Sant Joan de Vilatorrada (Bages). Tots els drets reservats.