Truca'ns al 93 872 53 76
Ens trobaràs a Sant Joan de Vilatorrada - Bages

WPML not installed and activated.

Què és el Glaucoma?

Por Centre Òptic Alzúria el 21 marzo, 2021 en salut visual
0
0

El passat 12 de març va ser el Dia Mundial del Glaucoma i et vam explicar que és una de les principals causes de ceguera al món. A Espanya hi ha un milió de persones afectades de glaucoma, la meitat de les quals ho desconeixen. Avui, en el nostre blog, volem aprofundir sobre aquesta malaltia que afecta l’ull i que en el pitjor dels casos pot comportar ceguera irreversible.

 

Què és el glaucoma?

El glaucoma és una lesió que afecta el nervi òptic de l’ull. Es produeix quan hi ha una pressió intraocular més alta del normal que acaba lesionant el nervi òptic. Sovint, aquesta pressió es deu al fet que no som capaços de drenar correctament l’humor aquós que manté hidratats els nostres ulls això provoca una acumulació d’aquest humor fa que augmenti la pressió intraocular. Aquesta lesió del nervi òptic és irreversible i afecta de manera lenta i progressiva. 

glaucoma

L’afectació del glaucoma és més freqüent entre les persones de major edat: afecta un 2% dels majors de 40 anys i un 14% dels majors de 60 anys. Per tant, l’envelliment és un factor de risc important. Els antecedents familiars també augmenten fins a 10 vegades més el risc de patir glaucoma, però hi ha altres factors de risc com la diabetis, el tabaquisme, la miopia i la hipermetropia d’alt grau, el tractament prolongat amb corticoides o l’exposició al sol.  

 

Quins són els símptomes del glaucoma?

El fet que la meitat dels afectats desconeguin que pateixen glaucoma és perquè es tracta d’una malaltia que pràcticament no produeix símptomes. De fet, la persona que la pateix ho comença a notar quan la pèrdua de visió ja és important. Alguns símptomes que ens poden ajudar a donar el crit d’alarma són: 

  • Ull vermell
  • Dolor intens
  • Visió borrosa
  • Nàusees o vòmits
  • Veure llums de colors o halos de llum
  • Disminució de la visió perifèrica

 

El tractament del glaucoma depèn del moment en què es detecti i la seva evolució. Es pot començar amb medicament per reduir la pressió ocular fins a la cirurgia. 

Examen visual

La prevenció, el millor remei

La pèrdua de visió causada pel glaucoma és irreversible, però si es detecta a temps i segueix un tractament es pot arribar a conservar la vista. Per això, la millor prevenció és realitzar-te regularment una revisió visual. Entre les proves que realitzem a Centre Òptic Alzuria dins de la revisió periòdica anual hi ha la tonometria que ens permet mesurar la pressió intraocular mitjançant una ràfega d’aire càlid. També és important que coneguis els antecedents de la teva família ja que com hem dit abans, el glaucoma té un caràcter hereditari important. Fer esport de forma moderada pot ajudar a prevenir el glaucoma, ja que redueix la pressió ocular. Utilitzar ulleres de sol quan estem a l’exterior o ulleres de protecció a la feina o quan es practiquen esports també poden ajudar a evitar lesions i traumatismes que poden desembocar a la llarga en el desenvolupament d’aquest tipus de malalties.

Sobre el autor

Centre Òptic AlzúriaVer todas las entradas de Centre Òptic Alzúria

0 Comentarios

Añadir comentario

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*

Copyright 2013 | Centre Òptic Alzúria | Sant Joan de Vilatorrada (Bages). Tots els drets reservats.