Truca'ns al 93 872 53 76
Ens trobaràs a Sant Joan de Vilatorrada - Bages

WPML not installed and activated.

Què és un òptic-optometrista i què fa?

Por Centre Òptic Alzúria el 23 mayo, 2021 en Òptica, salut visual
0
0

T’has preguntat mai la diferència que hi ha entre un oculista i un òptic-optometrista? Has anat mai a l’oculista i t’ha derivat directament a l’òptic-optometrista? Saps quan has d’anar al metge i quan et poden resoldre el dubte i/o problema a la mateixa òptica? En el post d’avui t’expliquem què és un òptic-optometrista i quina és la seva funció. També aprendràs la diferència que hi ha entre aquests dos professionals sanitaris: els optometristes i els oculistes. 

 

Què és un òptic-optometrista?

L’òptic-optometrista és un professional del sector sanitari que si bé té una titulació universitària, igual que l’oculista o oftalmòleg, aquesta titulació no és la de medicina. L’òptic-optometrista està graduat en òptica i optometria i té la funció de prevenir, detectar i solucionar problemes visuals com tot el que fa referència a alteracions oculars refractives que poden ser corregides mitjançant sistemes òptics com ulleres i lents de contacte. A més a més també s’encarrega de realitzar sessions i aplicar tècniques d’educació visual, teràpia visual i exercicis de baixa visió per a pacients amb disfuncions visuals. 

L’òptic-optometrista no pot diagnosticar patologies com el despreniment de retina, cataractes o glaucoma ni tampoc tractar-les o prescriure medicaments, aquesta tasca és del professional mèdic especialitzat en oftalmologia: l’oculista o oftalmòleg. 

 

Quina és la funció d’un òptic-optometrista?

Un òptic-optometrista treballa en col·laboració amb l’oculista i sovint és el primer professional que ens atén en la consulta del metge, ja que revisa la visió del pacient i recull aquesta informació per traspassar-la a l’oftalmòleg que l’utilitzarà, juntament amb altres aspectes per elaborar un diagnòstic i un tractament. 

Sovint, l’oftalmòleg pot derivar el pacient a un optometrista si cal dur a terme altres estudis de visió o ha prescrit el seguiment d’una teràpia visual. 

L’òptic-optometrista també està present en el quiròfan durant les operacions, ja que sovint s’encarreguen de calcular els paràmetres que han de corregir-se en una cirurgia.

Podem trobar l’òptic-optometrista en una consulta mèdica fent totes les tasques anteriors, però també el podem trobar un establiment d’òptica des d’on pot: 

  • Detectar i corregir disfuncions visuals.
  • Utilitzar qualsevol mena d’instrument òptic. 
  • Graduar la vista.
  • Adaptar les lents de contacte.
  • Assessorar els pacients sobre salut visual i prevenció.

 

Quan hem d’anar a l’òptic-optometrista?

Per tant, quan hem de visitar l’oculista i quan fer una visita a l’òptica és suficient? En casos de pèrdua de visió, dolor, molèstia o indici de malaltia ocular s’ha d’anar a l’oculista o també quan es pateixen malalties com el glaucoma, cataractes, DMAE, despreniment de retina o es vol realitzar alguna cirurgia de correcció. 

Per altra banda, haurem d’anar a l’òptic quan necessitem graduar la vista, les ulleres o lents de contacte, si hem de fer teràpia visual o exercicis ocular o si tenim algun problema de baixa visió. 

 

Sovint, l’òptic-optometrista és el primer a detectar patologies oculars, que no només afecten la visió sinó que poden derivar en malalties de caràcter general com la hipertensió o la diabetis. D’aquí la importància, i no ens cansarem de repetir-ho, de fer una revisió visual anual en la teva òptica de confiança. A Centre Òptic Alzuria som òptics-optometristes formats per ajudar-te!

Sobre el autor

Centre Òptic AlzúriaVer todas las entradas de Centre Òptic Alzúria

0 Comentarios

Añadir comentario

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*

Copyright 2013 | Centre Òptic Alzúria | Sant Joan de Vilatorrada (Bages). Tots els drets reservats.