Truca'ns al 93 872 53 76
Ens trobaràs a Sant Joan de Vilatorrada - Bages

WPML not installed and activated.

Revisions visuals com a mitjà per detectar malalties de manera precoç

Por Centre Òptic Alzúria el 23 febrero, 2020 en Degeneració Macular, salut visual
0
0

Som molt insistents en recomanar-vos revisions visuals de forma periòdica i és que la prevenció és la millor manera de tenir cura de la nostra salut visual. Les revisions visuals no només serveixen per detectar si hi ha canvis en la graduació o si ha aparegut alguna alteració que afecti la teva vista. També són importants per a detectar precoçment afectacions visuals que poden causar ceguera i, en nombroses ocasions, també ajuden a detectar de manera precoç altres tipus de malalties com la diabetis, el colesterol i més recentment s’ha descobert que té un paper important en la detecció precoç de l’Alzheimer. 

òptica-optometrista fent una retinografia

Detecció precoç de problemes visuals

La retinografia és una de les proves que es fan durant un examen visual. Consisteix a capturar una imatge de la retina d’una manera fàcil, ràpida i senzilla mitjançant un aparell anomenat retinògraf. Aquesta imatge després s’envia a analitzar i els seus resultats poden ajudar a detectar algunes malalties com: 

  • Retinopatia diabètica: és una malaltia derivada de la diabetis, que afecta els vasos sanguinis de la retina. Les primeres fases d’aquesta malaltia no provoquen símptomes d’aquí que la importància de realitzar revisions periòdiques que poden ajudar a diagnosticar la retinopatia diabètica. Una malaltia que és una de les principals causes de ceguera al nostre país.
  • Glaucoma: aquesta malaltia fa que la pressió sobre el nervi òptic augmenti, causant danys irreparables. Es tracta d’una malaltia que és la segona causa de ceguera al món i que és de difícil diagnòstic, ja que no genera símptomes ni dolor. La visió es perd progressivament i no es pot recuperar. Per lluitar contra el glaucoma és bàsic la seva detecció precoç i la millor manera és a través d’una revisió visual.
  • Degeneració Macular associada a l’edat (DMAE): és la primera causa de visió al món occidental entre les persones majors de 50 anys. Afecta la zona de la màcula i pot provocar visió borrosa, alteració dels colors o presència d’una taca negra en el camp de visió. 

 

Detecció precoç d’altres malalties

  • Diabetis: Com dèiem abans, una revisió ocular pot ajudar a detectar complicacions visuals per a les persones diagnosticades de diabetis com la retinografia diabètica, però a més, és útil per a detectar els primers signes de la mateixa malaltia en pacients que encara no han estat diagnosticats. 
  • Colesterol: La hipercolesterolèmia pot provocar diversos problemes en els nostres ulls com la vascularització dels vasos sanguinis de la retina o l’aparició de taques grogues en les parpelles, entre d’altres que es poden detectar amb exàmens visuals. 
  • Alzheimer: Investigadors de la Universidad Complutense de Madrid han descobert, molt recentment, la forma, la mida i la ubicació exacta de les regions afectades per l’Alzheimer en cada capa de la retina. La identificació de certs canvis en la retina confirma que aquesta regió ocular és un dels biomarcadors més importants en el diagnòstic precoç d’aquesta malaltia. 

Així doncs, insistim novament en la importància de realitzar revisions visuals de forma periòdica. No només és quelcom per controlar els canvis en la graduació o els problemes de refracció visual, sovint, les revisions visuals van molt més enllà. Estar al cas i mantenir una bona salut visual és quelcom bàsic per cuidar la nostra salut global. 

Sobre el autor

Centre Òptic AlzúriaVer todas las entradas de Centre Òptic Alzúria

0 Comentarios

Añadir comentario

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*

Copyright 2013 | Centre Òptic Alzúria | Sant Joan de Vilatorrada (Bages). Tots els drets reservats.