Truca'ns al 93 872 53 76
Ens trobaràs a Sant Joan de Vilatorrada - Bages

WPML not installed and activated.

Tot el que cal saber sobre les lents de contacte

Por Centre Òptic Alzúria el 30 diciembre, 2017 en Moda, Salut, salut visual
0
0

Dia a dia et creues amb persones que duen lents de contacte i potser ni te n’adones. De fet, pot ser que tu mateix en facis servir o t’ho hagis plantejat. Ja saps com funcionen? Quins beneficis sobre les ulleres tenen? En aquest post intentarem explicar-t’ho.

 

Què són les lents de contacte?

Són uns petits discos d’un material anomenat hidrogel, transpirable i ric en aigua. Són toves, fines i corbades i es col·loquen sobre la pel·lícula llagrimall de l’ull. Serveixen per a corregir diferents afeccions visuals com la miopia, la hipermetropia, l’astigmatisme o la presbícia. Funcionen igual que les ulleres, modificant la llum i redirigint-la a la retina per millorar la visió.

 

Tipus de lents de contacte

Quan parlem de lents de contacte normalment pensem en les lents que ens ajuden a corregir la visió, però també hem de tenir en compte l’existència d’unes lents de contacte anomenades cosmètiques que ens permeten modificar el color dels nostres ulls o fins i tot les lents de contacte de fantasia més aptes per a carnavals o Halloween.

Quan parlem de lentilles correctives però ens trobem amb lentilles diàries d’un sol ús, amb lentilles reutilitzables o amb lentilles d’ús prolongat. En tots els casos, tant cosmètiques com graduades, les lents de contacte s’han de comprar en un centre especialista o bé les hi ha de prescriure un professional per assessorar i informar sobre les escasses però possibles complicacions com infeccions o inflamació, ja que aquestes poden ser greus.

 

Per què fer servir lents de contacte?

Perquè ens permeten gaudir de la mateixa correcció visual que les ulleres però amb una sèrie d’avantatges sobre aquestes últimes:

    • Camp visual ampliat: això permet que les puguem fer servir mentre conduïm o en la pràctica esportiva, fins i tot en esports que no es poden practicar amb ulleres com els aquàtics.
    • No distorsionen els objectes: depenent de la quantitat de diòptries a corregir, les ulleres fan que es percebin els objectes més grans o més petits del que ho són en realitat, també varien la grandària dels ulls que es veu darrere de les ulleres. Amb les lentilles això no passa.
    • No s’entelen.
    • Visió més còmoda: sense sensació de mareig o inestabilitat.
    • Poden augmentar l’autoestima: ja que proporcionen un aspecte més natural i no tapen el maquillatge o els ulls.

 

Aquestes són només algunes dels avantatges que proporciona l’ús de les lents de contacte. La millor manera però per saber si són la solució que necessites és emprovar-te-les i deixar-te assessorar. Per això a Centre Òptic Alzuria cada dijous és el #DiadelesLentilles. Vine a emprovar-te-les al nostre centre sense cap compromís. T’assessorarem!

Sobre el autor

Centre Òptic AlzúriaVer todas las entradas de Centre Òptic Alzúria

0 Comentarios

Añadir comentario

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*

Copyright 2013 | Centre Òptic Alzúria | Sant Joan de Vilatorrada (Bages). Tots els drets reservats.