Truca'ns al 93 872 53 76
Ens trobaràs a Sant Joan de Vilatorrada - Bages

WPML not installed and activated.

Ulleres de sol

Les ulleres de sol han de tenir el filtre adequat per protegir els nostres ulls. Utilitzar ulleres de mala qualitat és perjudicial per a la nostra visió així com no portar-ne.

 

Alguns consells que
has de tenir en compte…

portada
info
filtres

centreopticalzuria-ulleres-sol

Les ulleres de sol són molt importants per a la protecció dels nostres ulls dels efectes dels raigs ultraviolats i de la llum visible. A Centre Òptic Alzúria tenim especial interès en conscienciar els nostres pacients de l’ús d’ulleres de sol amb la correcta protecció per a l’activitat que desenvoluparan a l’aire lliure. Aquesta protecció és recomanada per tal de prevenir problemes oculars futurs.

Les ulleres de sol han de tenir el filtre adequat per protegir els nostres ulls. Utilitzar ulleres de mala qualitat és perjudicial per a la nostra visió així com no portar-ne. Per això cal assegurar que el filtre de les nostre ulleres de sol és el correcte, deixant-nos aconsellar sempre per un professional de l’òptica.

Les ulleres de sol ens protegeixen davant diferents tipus de raigs solars:

Els rajos ultraviolats: no són visibles per a l’ull humà. Es divideixen en:

  • UVC: els atura la capa d’ozó
  • UVB: poden produir danys irreversibles en la còrnia. Els absorbeix el cristal·lí de l’ull, impedint que penetrin dins d’ell.
  • UVA: són els més perillosos. Travessen la còrnia i el cristal·lí, arribat a la retina podent-la lesionar. Poden provocar a les degeneració macular, cataractes i accelerar l’envelliment.
  • Els raigs infrarojos: també són invisibles, però en condicions normals no danyen la visió.

Hi ha molts factors a tenir en compte per tal de triar les ulleres de sol més adequades. Hem de tenir en compte quin tipus d’exposició solar tindrem, millorant la protecció si hem de fer activitats a l’aire lliure en altitud, tenint en compte l’estació de l’any (hi ha mesos de l’any en què l’exposició és més intensiva), la nuvolositat, l’entorn, l’edat i el color dels nostres ulls. És millor consultar amb un professional per a la millor elecció d’ulleres en cada activitat a l’aire lliure.

En general podem parlar de tres tipus d’ulleres de sol:

  • Ulleres de sol per a condicions normals d’exposició.
  • Ulleres de sol per a exposicions a alçades superiors a 2500 metres.
  • Ulleres de sol per a exposicions solars perllongades com en el cas de les persones que practiquen l’alpinisme a gran alçades.

Quines ulleres de sol he d’utilitzar?

Els filtres de color es classifiquen segon la norma ISO 8980-3 en 5 categories (0-4) de major a menor protecció. A Centre Òptic Alzúria te’n recomanarem la més adient segons l’activitat que vulguis realitzar. En la següent taula podràs veure com es divideixen segons la protecció que ofereix el filtre.

Categoria
del filtre
% d’absorció Ús
0 0-20% Poca lluminositat, núvol
1 20-57% Lluminositat mitja
2 57-82% Assolellat, final tardor, hivern, principis primavera
3 82-92% Dies de molt sol, activitats a l’aire lliure. Protecció més habitual.
4 92-97% Neu, altituds superiors a 3000 metres. No aptes per a conduir.

 

Copyright 2013 | Centre Òptic Alzúria | Sant Joan de Vilatorrada (Bages). Tots els drets reservats.