Truca'ns al 93 872 53 76
Ens trobaràs a Sant Joan de Vilatorrada - Bages

WPML not installed and activated.

Vas a la neu? Protegeix els teus ulls!

Por Centre Òptic Alzúria el 21 febrero, 2017 en Protecció solar, Salut, salut visual
0
0

Tenim molt clar que hem de protegir els ulls amb ulleres de sol a l’estiu. Però i a l’hivern? Encara que sembli mentida és fins i tot més necessari, sobretot si anem a zones de muntanya i especialment a la neu.

La neu reflecteix fins a un 80% de llum ultraviolada, fins a 4 vegades més que l’aigua, i a més altitud, més augmenta aquest percentatge. És per això que ens hem de protegir en exposar-nos a la llum ultraviolada que encara que no la percebem, hi és.

Aquesta exposició continuada a les radiacions solars pot provocar lesions oculars greus com la fotoquerantitis o més coneguda com a ceguera de la neu. La fotoquerantitis és una inflamació de la còrnia i apareix 12h després de l’exposició a la llum ultraviolada. Pot provocar dolor intens, la sensació de tenir alguna brossa a l’ull, llagrimeig, ulls vermells o intolerància a la llum.

proteccio ulls neu

Però a més a més, l’efecte de les radiacions solars és acumulatiu i pot accelerar l’aparició de cataractes, degeneració macular associada, envelliment prematur o aparició de carcinomes de la conjuntiva. En el cas dels infants hem de tenir encara més cura, ja que els seus ulls són més sensibles.

Què podem fer per protegir-nos?

La millor manera és protegir-nos els ulls amb ulleres de sol que tinguin un filtre UV adequat. Dins de les 5 categories de filtres solars que marca la normativa europea, el nivell 4 (el màxim) és el que necessitarem per protegir-nos els ulls a la neu i en zones d’alta muntanya, ja que filtren gairebé el 75% de la llum ultraviolada. També és interessant que comptin amb proteccions laterals i que siguin d’un material lleuger però resistent als impactes. Les lents polaritzades són ideals per a llocs amb condicions de llum molt elevades.

A Òptica Alzúria t’aconsellarem sobre quines són les ulleres més aptes per a la neu i la muntanya per tal que puguis protegir els teus ulls davant de qualsevol situació.

Sobre el autor

Centre Òptic AlzúriaVer todas las entradas de Centre Òptic Alzúria

0 Comentarios

Añadir comentario

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*

Copyright 2013 | Centre Òptic Alzúria | Sant Joan de Vilatorrada (Bages). Tots els drets reservats.